Tüm takipçilerime sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.
Bu kadar rehavet yeter değil mi?:))aslında,üst üste gelen tatiller var olan tembelliğimi daha da artırdı:)tatil,düğün derken toparlanıyorsunuz arkasında tekrar tatil adapte olmakta sorun yaşadım yeni sezona blogcanlarım çoktan başladı:)umarım bende ara vermeden devamını getiririm:)Yaz aylarında ancak görebildiğim,yemek konusunda engin bilgileri ve mahareti olan Neriman yengem ile sohbet sırasında "Ayva Reçeli"nin tarifini duydum,içindeki malzemelerin uyumu reçel hazırlamam için ikna etti:)zira bizim ev halkının reçelle arası hiç yok diyebilirim.Kış aylarında ağırlıklı olarak bal ve cevizli pekmez tüketiyoruz,ilk baharda ancak reçel tüketimi başlıyor.Aslında ben,ayvanın her haline bayılıyorum :)daha önce "Ayva Tatlısı"reçeteme ve uzun zaman sonra hazırladığım "Dağ Çileği Reçeli"me bakabilirsiniz.Ayva reçeline gelirsek;içinde portakal,mandalina,limon var.Reçelin içindeki aromayı hayal edebiliyorsunuz değil mi?:))üstelik pişme süresi,8 dakika.Şimdi bütün ayrıntıları ile bu kolay reçeli nasıl hazırlamışım,tarife geçmeden önce......Hepinize sağlıklı, huzur içinde hafta sonu tatilleri dilerim...
Malzemeler:
1 kg ayva(4 tane orta boy)
1 kg toz şeker
1 tane orta boy portakalın suyu
2 tane orta boy mandalina suyu
1 tane limon suyu
Hazırlanması:
Daha önce benim elimde Tefal clipso control plus olduğunu biliyorsunuz.Öncelikle ayvaların kabuklarını soydum ,rendenin iri gözü ile rendeledim ve bir tası ölçü yaptım ayva rendesi kadar toz şeker ekledim.Yani 1kg ayva rendesini çorba kasem ile ölçülendirdiğimde 3 tas oldu,3 tas da toz şeker ilave ettim, tencereye döktüm.Üzerine biraz ayva çekirdeği,portakal,mandalina ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırdım.Tefal clipso control'un kapağını kapatıp 8 dakikaya ayarladım ve pişmeye bıraktım.İlk sinyal sesi ile ocağın altını çok kısık ayara getirdim böylece zaman başladı ve süre sonunda ocaktan alıp basınçlı havayı çıkardıktan sonra soğumaya bıraktım.İlk sıcaklığı ile çok sulu kıvamda olan reçel soğudukça neredeyse marmelat kıvamında oldu.
NOT:
İlk sıcaklığı ile kıvamını çok sulu ve ayvaların biraz daha pişmesi gerektiğini düşündüm.Bu arada birazını reçel tasına almıştım.Daha sonra tekrar 4 dak.daha pişmeye bıraktım.Yine aynı sulu reçel vardı karşımda:)bu defa rengi biraz daha koyulaşmıştı.Her iki haldeki reçeli fotoğrafladım aradaki fark nasıl görünüyor bilmem ama lezzetinde bir değişiklik olmadı.Siz benim gibi endişelenmeyin ve tencerenin kapağını açtıktan sonra sabırla soğumasını bekleyin sonuç aroması ve lezzeti ile enfes oluyor.Hazırlayacak Olanlara Kolaylıklar Dilerim...
Yukarıda gördüğünüz fotoğrafdaki Ayva Reçeli tam 8 dakikada hazırlanmıştır.
Yine endişe içinde 4 dakika ilaveli pişirdiğim ,yani toplam 12 dakikada pişmiş ayva reçeli yukarıdaki fotoğraftır:)
12 yorum:
Clipsomu okadar cok seviyorum ki makinaya bile atmiyorum inci ablacim saatini yerlere goklere koyamiyorum:)) az once nar receli yaptim duduklum aklima bile gelmedi simdi gorunce pisman oldum:)ama ayvaya bayilirim mutlaka bu guzel receli denerim afiyetler olsun
Ben geldimmmm...
Nefisss görünüyor ayva reçeli anneciğim çok yapardı şeker hastası olmadan önce...Rengi müthiş olmuş afiyetler olsunbir dilimde benim için yiyin lütfen İnci hanım...Sevgilerimle...
Aaa super. Bende Nutricook var - orda yapsam acaba kac dakika surer? Recel nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik...
Mavi'ciğim,bende aynı şekilde clipso'mu çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum canım:)diğer düdüklü tencerelerin kullanımı nasıldır bilmem ama Tefal clipso control plus şiddetle tavsiye ederim herkese.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
Emelim hoş geldin sayfama canım:))
gelde beraber yiyelim desem:))
öperim seni canım...
Julia'cığım Nutricook,clipsonun daha da gelişmiş tenceresi, aynı işlem ve zaman ayarlamasını uygulayabilirsin:)
kucak dolusu sevgilerimle...
bir kullanamadım gitti şu tencereyi ellerinize sağlık
Mine hanım, yıllardır bende satın almıyordum düdüklü tencere:)fakat inanın yeni nesil düdüklü tencereler çok güvenli diyebilirim:)kullandığım tefal clipso control için düşüncelerim on numara, beş yıldız:)kesinlikle tavsiye ederim.
Kucak dolusu sevgilerimle...
reçel yapmak bana zor gelir eskiden reçelleri hep annem yapardı ama bayrağı ele almanın zamanı geldi ayvaya da bayılırım.Elinize sağlık.
Yelda'cığım,dağ çileği reçelim de aynı konudan muzdarip olduğumu yazmıştım:))aslında çok kolay reçel hazırlamak helebu düdüklü tencerede hazırlamak çok daha kolay tavsiye ederim canım.
Kucak dolusu sevgiler.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...bende bu tarıfı deneyecegım...not aldım...sayfanı bugun zıyaret ettım...eklıyorum senı...takıbe aldım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum....
Sevgili pınar,ziyaretiniz için çok teşekkür ederiim canım:)her zaman beklerim.Elbette bende sayfanızı ziyaret ederim:)
Kucak dolusu sevgilerimle...
Yorum Gönder