1 Aralık 2013 Pazar

FIRINDA PEYNİRLİ EKMEKLER

 Hafta sonunda hazırlanacak bir lezzet gibi dursa da ,evden çıkmak istemediğimiz
 günlerin ikindi kahvaltısı oluverir bazen " Fırında Peynirli Ekmekler " bu reçeteyi bilmeyen ,şimdiye kadar hazırmayan yoktur belki de:) fakat öğrencileri,mutfakla hiç tanışmamış yeni evlileri  veya  bilenlere hatırlatma babında arşivimde bulunsun istedim:)daha önce  bu tarifime yakın yine çok popüler olan "Yumurtalı Kızarmış Ekmeklerim" vede "Omlet tariflerime" de bakabilirsiniz.
Sevgi ile kalın,görüşmek üzere...
 
Malzemeler:
1 tane ekmek
250 gr beyaz peynir
2 tane yumurta
10-12 dal maydanoz
tereyağ veya margarin
 
Hazırlanması:
Ekmeği ,orta kalınlıkta dilimleyin veya önceden dilimlenmiş bayat ekmekleriniz de
olur elbette.Ekmeklerin üzerine ince bir tabaka tereyağ sürün.Daha sonra çatalla ezilmiş peynirin içine ince kıyılmış maydanoz ve yumurtaları kırın, karıştırın.Ekmeklerin üzerine,peynirli karışımı yeterince paylaştırın.Fırın tepsisine  peynirli ekmeklerinizi dizin.Fırının ızgarasını yakın  ve ekmeklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Fırına sürdüğünüz ekmeklerin başından ayrılmayın çok çabuk pişiyorlar. 



2 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...bayat ekmegı degerlendırmek ıcın benım de yaptığım bır tarıf nefıs oluyor...canım benım sayfamaa beklerım sevgılerımle....

vişnap dedi ki...

İncimmm ahhh inanırmısın geçen aklıma düştüydü bu fırında ekmekler bir aralar ne kadar çok yapardık.Uzun zamandır yapmadığımı ve de özlediğimi farkettim senin peynirli ekmekleri görünce canımm ellerine sağlık olsun sevgilerimle..