Tüm takipçilerime ,sağlıklı,huzurlu bir hafta dilerim.Geçen hafta Yunus Emre şef'in kahvaltısındaydık ,çok güzel bir toplantı oldu, sonraki yazımda,bundan daha uzun bahsedeceğim
Kahvaltı sonrası bir kahve içelim, kahve sohbetsiz olmaz dedik; gülerim ve vişnabımla güne devam ettik:) sohbet demiştik ya,yemek blogger'inin sohbeti ne olabilir ki....elbette yine yemek,yine yemek reçetesi:)ayak üstü bir tarif vişnabım'dan geldi.Şöyle"işkembeyi iyice yıka,biraz suda beklet temizlensin sonra üzerine çıkacak kadar su ekle iyice pişsin.Soğuduğu zaman sarımsak,sirke ve zeytinyağ ile tatlandır servis et"İşte tarif bu kadar:)Şimdi , bizim gibi işkembenin her halini severseniz ,çok pratik ve lezzetli bu salatayı yıl başı sofralarınızda bir çeşit olması için öneririm.
Reçeteyi, bir de ilk defa deneyecekler için yazıyorum:)sevgi ile kalın,görüşmek üzere...
Malzemeler:
1/2 kg işkembe (tuzlama kısmından)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanması:
İşkembeyi, iyice yıkayıp bol suyun içinde yarım saat bırakın,bunu iki kez daha tekrarlayın.
Üzerine çıkacak kadar su doldurup,1çay kaşığı tuz ilavesi ile orta hararetli ateş üzerinde, işkembeler ezilinceye kadar pişmeye bırakın.Süre sonunda ateşten alın ve tencerenin kapağını açmadan soğutun.
Daha sonra soğumuş işkembeleri , suyundan süzerek bir tasın içine alın .Üzerine rendelenmiş sarımsak,sirke ve zeytinyağını ekleyin,isterseniz bir miktar kekik ve pul biber de ilave edebilirsiniz.
Hepsini harmanladıktan sonra servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Ellerine sağlık...
Offff offfff İncimmmm canımı istettin vallahi hadi bir Kadıköy daha yapıp hem sohbet ederiz hemde işkembe alırım ben ve de bu nefis işkembeyi yaparım ne dersin tatlımm Huu Huuu Gülerimm duy sesimizi cevap bekliyoruz senden.<3<3 Canımm sevgilerimle afiyetler olsun..
Yorum Gönder