9 Aralık 2013 Pazartesi

İŞKEMBE SALATASI

 Tüm takipçilerime ,sağlıklı,huzurlu bir hafta dilerim.Geçen hafta  Yunus Emre şef'in kahvaltısındaydık ,çok güzel bir toplantı oldu, sonraki yazımda,bundan daha uzun bahsedeceğim
Kahvaltı sonrası bir kahve içelim, kahve sohbetsiz olmaz  dedik; gülerim ve  vişnabımla  güne devam ettik:) sohbet demiştik ya,yemek blogger'inin sohbeti ne olabilir ki....elbette yine yemek,yine yemek reçetesi:)ayak üstü bir tarif vişnabım'dan geldi.Şöyle"işkembeyi iyice yıka,biraz suda beklet  temizlensin sonra üzerine çıkacak kadar su ekle iyice pişsin.Soğuduğu zaman sarımsak,sirke ve zeytinyağ ile tatlandır servis et"İşte tarif bu kadar:)Şimdi , bizim gibi işkembenin her halini severseniz ,çok pratik ve lezzetli bu salatayı yıl başı sofralarınızda bir çeşit olması için  öneririm.
Reçeteyi, bir de ilk defa deneyecekler için  yazıyorum:)sevgi ile kalın,görüşmek üzere... 
 
Malzemeler:
 
1/2 kg işkembe (tuzlama kısmından)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Hazırlanması:
İşkembeyi, iyice yıkayıp  bol suyun içinde  yarım saat bırakın,bunu iki kez daha tekrarlayın.
Üzerine çıkacak kadar su doldurup,1çay kaşığı tuz ilavesi ile orta hararetli ateş üzerinde, işkembeler ezilinceye kadar pişmeye bırakın.Süre sonunda  ateşten alın ve tencerenin kapağını açmadan soğutun.
Daha sonra  soğumuş işkembeleri , suyundan süzerek  bir tasın içine alın .Üzerine rendelenmiş sarımsak,sirke ve zeytinyağını ekleyin,isterseniz bir miktar kekik ve pul biber de ilave edebilirsiniz.
Hepsini harmanladıktan sonra servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 

2 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Ellerine sağlık...

Vişnap Macide dedi ki...

Offff offfff İncimmmm canımı istettin vallahi hadi bir Kadıköy daha yapıp hem sohbet ederiz hemde işkembe alırım ben ve de bu nefis işkembeyi yaparım ne dersin tatlımm Huu Huuu Gülerimm duy sesimizi cevap bekliyoruz senden.<3<3 Canımm sevgilerimle afiyetler olsun..