24Kitchen'in popüler şefi Gabriele Sponza ,yılbaşına özel tariflerini paylaşacak şeklinde davet alınca o an sevinç,heycan ve endişe duygularını aynı anda yaşadım:))sevinci,heycanı anladık endişe nedir diyorsunuz biliyorum:)Şefimizin adı gabriel olunca eyvah yine yabancı dil sorunu dedim:)Sabah erken saatte gülerimle Gaggenau'nun Sapphire Showroomu'ndaki mutfağına ulaştığımızda, Gaggenau ekibi, Gabriel şef bizi karşıladı ,emin olun Gabriel şef ,harika Türkçe konuşuyordu,çok espiriliydi,lezzetleri hazırlamasını keyifle izledik aynı zamanda sorduğumuz sorularla bilgilendik:)Gagenau'nun nazik ekibi tarafından muhteşem ağırlandık,kendimizi çok özel hissettirdiler buradan tekrar çok teşekkür ederim.Gabriel şef bizlere "Tel kadayıfa Sarılı Kuzu Bonfilesi"ve"Tarçınlı ,Zencefilli Kurabiye" hazırlamadan önce Gaggenau hakkında çok güzel bilgiler verildi, bu arada biz bloggerlara "çivi hediye edildi"espirisi şuydu;
Gaggenau’dan 330. yaşı anısına bloggerlara
“çivi” hediyesi
Bugün dünyada 330.
yaşını kutlayan benzersiz bir marka olan Gaggenau’nun tarihi 330 yıl önceye
dayanıyor. 1683 yılında Margrave Ludwig Wilhelm Von Baden tarafından dövme
demir ve çivi üreten bir işletme olarak kurulan Gaggenau, tarım makineleri
üretimi, demir yolları yapımı derken, 1879 yılında ürettiği ilk gazlı ocaklarla
mutfaklarda devrim yaratmayı başarıyor. Bugün, ürünlerini 5 kıtada, 50 ülkedeki
tüketicilerine sunan Gaggenau, ürünleriyle adeta bir hayat tarzı yaratmış 330
yaşında bir marka. Gaggenau, Gabriele Sponza ile mutfak buluşmasına katılan
bloggerlara, her şeyin bir çivi ile başladığı günlerin anısına “çivi” hediye
etti. Gaggenau çivisinin tepesinde, kurulduğu yıl olan “1683” yazıyor.
Ardından Gabriele şef bize harika iki lezzet hazırladı, biz lezzetleri çok sevdik hem sizlerin hazırlaması hemde arşivde kalması için reçeteleri vermek isterim...
Tarçınlı, zencefilli cookie:
Malzemeler:
280 gr çok amaçlı un
4 gr öğütülmüş zencefil
5 gr kabartma tozu
2 gr öğütülmüş tarçın
1 gr öğütülmüş karanfil
2 gr tuz
165 gr yumuşatılmış margarin
200 gr beyaz toz şeker
1 yumurta
15 ml su
60 ml pekmez
25 gr beyaz toz şeker (ayrıca kullanılacak)
Yapılışı:
Fırını önceden
175 derecede ısıtın. Unu, zencefili, kabartma tozunu, tarçını, karanfili ve
tuzu bir kabın içine koyarak kenara ayırın. Büyük bir kabın içinde margarin ve
bir bardak şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtayı içine kırıp ardından suyu
ve pekmezi ekleyin. Yavaş yavaş önceden
ayırdığınız malzemeleri hazırladığınız karışıma ekleyin. Hamuru orta boy ceviz
büyüklüğünde iki yemek kaşığı şeker ile birlikte yuvarlayınız. Yuvarladığınız
hamurları yağlı fırın kağıdının üzerine aralarında mesafe bırakacak şekilde
dizin. 8-10 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından
çıkardıktan sonra başka bir tabağa almadan önce 5 dakika kadar soğuması için
yağlı pişirme kağıdında bekletin.
Gaggenau
mutfağında zencefilli kurabiyelerin pişmesini beklerken aletlere hayran kaldım:)böyle bir mutfaga umarım bir gün bende sahip olurum:))
Üstün kaliteli ev aletleri üreticisi Gaggenau, “Made
in Germany” teknolojisi ve tasarımı ile inovasyonda bir liderdir. Defalarca
uluslararası ödüller alan ürünleri ile özel mutfak alanında sürekli yeni
devrimler yaratan şirket, 300 yılı aşkın geçmişiyle öne çıkmaktadır. Şirketin
başarısı, teknolojik açıdan ilerleme ve işlevsellikle kombine edilen net bir
tasarım dili temeline dayanmaktadır. 1995 yılından bu yana BSH Bosch ve Siemens
Hausgeräte GmbH Münih’in bir iştiraki olarak faaliyet gösteren Gaggenau, bugün,
50'yi aşkın ülkenin metropollerinde, amiral gemisi galerileriyle temsil
edilmektedir. Şirket, 2011 yılında, 170 milyon Avro’nun üzerinde bir
ciro elde etmiştir...
Tel Kadayıfa Sarılı Kuzu
Bonfilesi:
Malzemeler:
7 adet kuzu bonfile
2 su bardağı tel kadayıf
1 yarım çay bardağı pekmez
1 yarım çay bardağı nar ekşisi
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber
tanesi
Yapılışı:
Sarımsakları çok ince doğrayın ve nar ekşisi
ve pekmez ile karıştırıp bir sos hazırlayın. Bonfileleri bu sosa batırın ve bir
tavada her iki tarafını da 1 dakika pişirin. Bonfileye ince kıyılmış biberiye
serpiştirin ve tel kadayıfa sarıp kızartın.
24Kitchen
Türkiye'nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı.Gabriele sponza sevilen şeflerinden biri:)
İçeriği, aşçıları, grafikleri, tarzı ile son derece
modern bir kanal olan 24Kitchen, tarihçesinden hazırlanma şekillerine kadar
yemekle ilgili her konuda çok özel programlar yayınlamaktadır. Fox Channels
Benelux ve Jan Dekker Holding tarafından geliştirilen 24Kitchen, lokal ve
global program içeriğiyle, izleyiciyi hem eğlendirmeyi hem de iyi ve kaliteli
yemek konusunda bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Halihazırda Hollanda ve
Portekiz’de yayınlanmakta olan 24Kitchen, 2013’te birçok pazarda yayına çıkmaya
hazırlanmaktadırBenim için, bir taraftan bilgilenirken bir taraftan keyifli geçen gün için katkıları olan herkese çok teşekkür ederim.Sevgiyle Kalın,görüşmek üzere...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder