2 Aralık 2013 Pazartesi

GAGGENAU ,24KİTCHEN VE GABRİELE SPONZA

 Merhabalar,geçen haftalarda Gaggenau mutfağına davetlisiniz
24Kitchen'in popüler şefi Gabriele Sponza ,yılbaşına özel tariflerini paylaşacak şeklinde davet alınca o an sevinç,heycan ve endişe duygularını aynı anda yaşadım:))sevinci,heycanı anladık endişe nedir  diyorsunuz biliyorum:)Şefimizin adı gabriel olunca eyvah yine yabancı dil sorunu dedim:)Sabah erken saatte gülerimle Gaggenau'nun Sapphire Showroomu'ndaki mutfağına ulaştığımızda, Gaggenau ekibi, Gabriel şef bizi karşıladı ,emin olun Gabriel şef ,harika Türkçe konuşuyordu,çok espiriliydi,lezzetleri hazırlamasını keyifle izledik aynı zamanda sorduğumuz sorularla bilgilendik:)Gagenau'nun nazik ekibi  tarafından muhteşem ağırlandık,kendimizi çok özel hissettirdiler buradan tekrar çok teşekkür ederim.Gabriel şef  bizlere "Tel kadayıfa Sarılı Kuzu Bonfilesi"ve"Tarçınlı ,Zencefilli Kurabiye" hazırlamadan önce  Gaggenau hakkında çok güzel bilgiler verildi, bu arada biz bloggerlara "çivi hediye edildi"espirisi şuydu;
Gaggenau’dan 330. yaşı anısına bloggerlara “çivi” hediyesi

Bugün dünyada 330. yaşını kutlayan benzersiz bir marka olan Gaggenau’nun tarihi 330 yıl önceye dayanıyor. 1683 yılında Margrave Ludwig Wilhelm Von Baden tarafından dövme demir ve çivi üreten bir işletme olarak kurulan Gaggenau, tarım makineleri üretimi, demir yolları yapımı derken, 1879 yılında ürettiği ilk gazlı ocaklarla mutfaklarda devrim yaratmayı başarıyor. Bugün, ürünlerini 5 kıtada, 50 ülkedeki tüketicilerine sunan Gaggenau, ürünleriyle adeta bir hayat tarzı yaratmış 330 yaşında bir marka. Gaggenau, Gabriele Sponza ile mutfak buluşmasına katılan bloggerlara, her şeyin bir çivi ile başladığı günlerin anısına “çivi” hediye etti. Gaggenau çivisinin tepesinde, kurulduğu yıl olan “1683” yazıyor. 
  Ardından Gabriele şef bize harika iki lezzet hazırladı, biz lezzetleri çok sevdik  hem sizlerin hazırlaması hemde arşivde kalması için reçeteleri vermek isterim...

Tarçınlı, zencefilli cookie:

 
Malzemeler:

280 gr çok amaçlı un

4 gr öğütülmüş zencefil

5 gr kabartma tozu

2 gr öğütülmüş tarçın

1 gr öğütülmüş karanfil

2 gr tuz

165 gr yumuşatılmış margarin

200 gr beyaz toz şeker

1 yumurta

15 ml su

60 ml pekmez

25 gr beyaz toz şeker (ayrıca kullanılacak)


Yapılışı:

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Unu, zencefili, kabartma tozunu, tarçını, karanfili ve tuzu bir kabın içine koyarak kenara ayırın. Büyük bir kabın içinde margarin ve bir bardak şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtayı içine kırıp ardından suyu ve pekmezi ekleyin.  Yavaş yavaş önceden ayırdığınız malzemeleri hazırladığınız karışıma ekleyin. Hamuru orta boy ceviz büyüklüğünde iki yemek kaşığı şeker ile birlikte yuvarlayınız. Yuvarladığınız hamurları yağlı fırın kağıdının üzerine aralarında mesafe bırakacak şekilde dizin. 8-10 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra başka bir tabağa almadan önce 5 dakika kadar soğuması için yağlı pişirme kağıdında bekletin.

 
Gaggenau mutfağında zencefilli kurabiyelerin pişmesini beklerken aletlere hayran kaldım:)böyle bir mutfaga umarım bir gün bende sahip olurum:))
Üstün kaliteli ev aletleri üreticisi Gaggenau, “Made in Germany” teknolojisi ve tasarımı ile inovasyonda bir liderdir. Defalarca uluslararası ödüller alan ürünleri ile özel mutfak alanında sürekli yeni devrimler yaratan şirket, 300 yılı aşkın geçmişiyle öne çıkmaktadır. Şirketin başarısı, teknolojik açıdan ilerleme ve işlevsellikle kombine edilen net bir tasarım dili temeline dayanmaktadır. 1995 yılından bu yana BSH Bosch ve Siemens Hausgeräte GmbH Münih’in bir iştiraki olarak faaliyet gösteren Gaggenau, bugün, 50'yi aşkın ülkenin metropollerinde, amiral gemisi galerileriyle temsil edilmektedir. Şirket, 2011 yılında, 170 milyon Avro’nun üzerinde bir ciro elde etmiştir...
 
Tel Kadayıfa Sarılı Kuzu Bonfilesi:

 

Malzemeler:

7 adet kuzu bonfile

2 su bardağı tel kadayıf

1 yarım çay bardağı pekmez

1 yarım çay bardağı nar ekşisi

2 dal biberiye

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi
 
Yapılışı:
Sarımsakları çok ince doğrayın ve nar ekşisi ve pekmez ile karıştırıp bir sos hazırlayın. Bonfileleri bu sosa batırın ve bir tavada her iki tarafını da 1 dakika pişirin. Bonfileye ince kıyılmış biberiye serpiştirin ve tel kadayıfa sarıp kızartın.
 
 
24Kitchen Türkiye'nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı.Gabriele sponza sevilen şeflerinden biri:)
İçeriği, aşçıları, grafikleri, tarzı ile son derece modern bir kanal olan 24Kitchen, tarihçesinden hazırlanma şekillerine kadar yemekle ilgili her konuda çok özel programlar yayınlamaktadır. Fox Channels Benelux ve Jan Dekker Holding tarafından geliştirilen 24Kitchen, lokal ve global program içeriğiyle, izleyiciyi hem eğlendirmeyi hem de iyi ve kaliteli yemek konusunda bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Halihazırda Hollanda ve Portekiz’de yayınlanmakta olan 24Kitchen, 2013’te birçok pazarda yayına çıkmaya hazırlanmaktadır

Benim için,  bir taraftan bilgilenirken bir taraftan keyifli geçen gün için katkıları olan herkese çok teşekkür ederim.Sevgiyle Kalın,görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: