11 Aralık 2013 Çarşamba

BALKABAK ÇORBASI

Bir çorba çeşitini denemek için bir yıl beklenir mi,ben bekledim örneğin:)
ya şekerli olursa bitiremezsek diye endişe):halbuki hava soğuk, paylaş konu komşuyla onlarında fikrini al değil mi?:)aynen yazdığım gibi yaptım arkadaşlar,endişelenecek hiçbir şey yok ,enfes bir çorba oluyor arada değişik lezzetler  güzel oluyor üstelik vitaminli de:)) Kaynağım Tefal Tv. fakat orada tüm sebzeler sotelenmesine rağmen ben kavrulmuş un'u dahil edebilmek için bu yolu seçtim:)Şimdi nasıl hazırlamışım işte tarif...
Malzemeler:
500-600 gr balkabağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
1 küçük havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tepeleme un
5 su bardağı tavuk suyu(içme suyu da olabilir)
1 su bardağı süt
tuz,karabiber

Hazırlanması:
Kabukları soyulmuş balbağını,soğanı,patatesi,havucu iri küpler halinde doğrayın.Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.Sonra el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.Başka bir tencerede tereyağ ile unu kavurun.Ezimiş balkabağı karışımı ile karıştırıp
kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayın ,bunun için 1 su bardağı sütü  kullanın.Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Balkabağının  hafif şekerli olduğunu düşünerek, havuçtaki şeker oranı ile katlamamak için  bir tane küçük havuç ilave edin .Havuç sevmezseniz listeden çıkarabilirsiniz benim önerim;vitamin açısından olması yönündedir.
Kaynak Tefal Tv.den fakat  un

2 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

Lezzetli ve şifa dolu bir çorba, ellerine sağlık İncim..

İnci Yemek dedi ki...

Ferkayım,çok teşekkürler canım benim:)Bu arada,özlendiniz bil istedim:))
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum canım...