Sağlıklı ,mutlu ,umutlarınızı gerçekleştireceğiniz güzel bir hafta dilerim.
Geçen haftalar çok yoğun olmuştu benim için,yeni hafta da aynı yoğunluk devam edecek:)sosyal medyadan takip edebilirseniz güzel paylaşımlar da bulunacağım:)Şimdi,portakalın en güzel ,en lezzetli zamanı.Bol ,bol tüketmeli olası hastalıkları bakarsınız önlemede katkısı da olabilir.Daha önce "Nar Pelteli Damla Sakızlı Muhallebi"hazırlamıştım,bu tarifdeki muhallebiyi ev halkı sevdiği için aynı muhallebiyi damla sakızı olmadan hazırladım, üzerine portakal peltesi döşedim.Her iki tarifi de tavsiye ederim.Bu ölçüler ile Altı kup,muhallebi oluyor.Görüşmek üzere,sevgi ile kalın...
Muhallebisi İçin:
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket çiğ krema(200gr)
Portakal Peltesi İçin:
1 su bardağı portakal suyu
1su bardağı içme suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanması:
Öncelikle muhallebi hazırlayacağız,bunun için un ve nişastayı bir tasa alın, 1 su bardağı süt ile homojen oluncaya kadar inceltelim.Sütün geri kalanını ve şekeri başka bir tencereye dökelim,Şeker eriyinceye kadar karıştırıp, aynı zamanda incelttiğimiz nişastalı karışımı tencerenin içine ip gibi akıtalım.Bir taraftan da karıştıralım ki topak olmasın.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca çiğ kremayı ilave edelim,mikserle 3-4 dakika çırpın ve kuplarınızın yarısından fazlasını doldurun.
Portakal Peltesi İçin:
Sos tenceresine,nişastayı ve suyu dökün,yumurta teli ile nişasta eriyinceye kadar karıştırın.Sonra şekeri ve portakal suyunu ilave edin.Karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin.Ateşten aldıktan sonra ılınmasını bekleyin.Ara, ara karıştırın ki kabuk tutmasın.Sonra kuplara döktüğünüz muhallebilerin üzerine paylaştırın.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
hımm nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
elinize sağlık aynı yöntemle irmik tatlısına portakal jölesi yapmıştım ev yapımı gerçekten leziz oluyor
Yorum Gönder