19 Mart 2012 Pazartesi

NAR PELTELİ DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


Herkese selamlar ve sevgiler  değerli izleyenlerim.Özlemle bekliyorduk  sıcak günleri geldi çattı işte:)fakat hanemizde tansiyon ve heycan dorukta malum prenses  büyük sınava girecek
son hazırlıklar hummalı bir şekilde tamamlanmaya çalışılıyor ,Allah sınava girecek herkese zihin açıklığı versin  arkadaşlar:) ben ise yine telaşlı, soğuk günlerde ertelenmiş tüm işlerimin peşindeyim
öyle yoruluyorum ki anlatamam. Bedenen yorgunluk dinlenince geçip gidiyor ama zihinsel yorgunluğuma şimdilik çare bulamadım:)ara ara buralardan kaçıp gitmeyi hayal etmiyor da değilim hani:)her zaman olduğu gibi her işin başı sağlık diye konuyu bitirsem güzel olacak:)
Tarifi vermekte geç kaldım mı bilmiyorum, halen  mutfağında  nar olanlar kesinlikle denemeliler bu tarifi,taze nar yoksa alternatif olarak hazır satılan nar suyu da kullanabilirsiniz aslında.
Aylin'im de yemiş çok beğenmiştim hemen hazırladım,  ancak yayımlamaya fırsat buldum:)
Biz ailece çok beğenerek yedik denenesi bir lezzet tavsiye ederim.
Şimdi nasıl hazırlamışım işte reçete;
Görüşmek üzere...
Malzemeler:

Muhallebisi İçin:
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu sakız reçeli(2 diş damla sakızı da olabilir)
1 paket çiğ krema(200gr)

Nar Peltesi İçin:
2 su bardağı nar suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanması:
Öncelikle muhallebi hazırlayacağız,bunun için un ve nişastayı bir tasa  alın, 1 su bardağı
süt ile homojen oluncaya kadar inceltelim.Sütün geri kalanını ve şekeri başka bir tencereye dökelim,
Şeker eriyinceye kadar karıştırıp, aynı zamanda  incelttiğimiz nişastalı karışımı tencerenin içine ip gibi akıtalım.Bir taraftan da karıştıralım ki topak olmasın.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıkınca çiğ kremayı ve damla sakızı reçelini muhallebiye ilave edin(Damla sakızı reçeliniz yoksa önemli değil,tane damla sakızı da olabilir)mikserle damla sakızı eriyinceye kadar 3-4 dakika çırpın ve kuplarınızın yarısından fazlasını doldurun.
Nar peltesi  hazırlamak için;
Nar suyu ve şekeri bir tencereye boşaltın ocak üstüne alıp ılnmaya bırakın diğer taraftan su ile nişastayı inceltin  ip gibi tencerenin içine akıtın bir taraftanda  sürekli karıştırarak pişirin.
Baloncuklar çıkmaya başlayınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.Beş dakika ılnması için
bekleyin  fakat  kaymak tutmaması için arada karıştırın ve muhallebinin üzerine paylaştırın.
NOT:
Pelte bu ölçüler ile fazla olabiliyor,sadece nar peltesi yemeği istediğim için bir kup nar peltesi
doldurdum.Yarı ölçü de hazırlayabilirsiniz yeterli olacaktır.


12 yorum:

kırmızı ekoseli battaniye dedi ki...

canım çekti..çok çekti ama haksızlık bu:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

Cafe Portakal dedi ki...

oyyy ablam ellerine sağlık nefis görünüyor
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis çok güzel olmuşlar ellerine sağlık şu gdo içinde imza atıp engel olmalı gerçekten madem zararlı ülkemize girmesin yedirilmesin

NarincE dedi ki...

Canım canım sizin evde durum fenadır bu sene. Biz üç yıl SBS ile kabus yaşadık. Daha önümüzde ne yollar var. Başarılar diliyorum prensesine bu sene, bakarsın Ankara yazar hıı?

Saglıklımutfak dedi ki...

inciimmm canım ellerine sağlık .öperim canımmm

Tümay Öztürk dedi ki...

İnci ablaaa yarın bende nar palteli yalancı tavuk göğsü yayınlıycam:))) bu kadar denk gelir:) nefis bir lezzet di mi:) Canım istedi o muhallebilerden şimdi. Ellerine sağlık:)

sevil şahin dedi ki...

ablacım prensese bol bol başarı diliyorum. İnşallah herşey istediği gibi olacak ben biliyorum seni de onu da öperim.
Muhallebide şahane olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Kendimce dedi ki...

osınav heyecanı bizde de tavan yapmış durumda Allah hepsinin yardımcısı olsun ellerine sağlık İncim

NilayinSihirliElleri dedi ki...

bayılırım damla sakızlı lezzetlere ellerine sağlık inci ablacım. aldım birtanesini:)

nilay dedi ki...

Çok şıkırtı bir görüntü olmuş
Bayıldımmmm
Ellerine sağlık
Sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Önce prensese ve tüm sınava gireceklere başarılar diliyorum.RABBİM yardımcıları olsun.

İncim,koşuşturmaya,bitirilemiyen işlerle birlikte gelişen beyin yorgunluğuna ben de çare bulamıyorum:)
Hemen yazılamayan tariflerimiz de ki gecikmeler de ayrı bir yorgunluk:)
Neyse bizler birbirimizi anlıyoruz:)
Nar pelteli damla sakızlı muhallebi harika görünüyor:)
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...