9 Mart 2012 Cuma

VALONİA VE EL YAPIMI ÇİKOLATA


Valonia , Beşiktaş çarşısının çok yakınında ıhlamurderesi caddesi üzerinde  çok şık bir
Chocolate&cafe ;.Binnur hanımın  el yapımı çikolata etkinliğine davet edinceye kadar
Valonia çikolata kafeden  açıkcası haberim yoktu:))nasıl olsun ki diye savunmaya geçmek istiyorum;

2009’da hizmete  girmiş ve Valonia Chocolate & Cafe’nin Türkiye’de eşi benzeri yok, çünkü tek şube. Giriş katında; ikramlık çikolatalardan, barlara, drajelere, kuvertür çikolatadan ganaja, bebek ve nişan-söz kutlamalarına uygun çikolatalara kadar  çeşit  çeşit ürün var.Hemen üst kattaki kafe ve teras bölümünde ise kahvaltılıklar,sıcak soğuk içecekler ,makarnalar,tavuk yemekleri ve salatalar ve tatlılar ile zengin bir mönü sunuluyor.

Aslında bir de şu var tabiii Valonia yıllardır tanıdığımız Pelit çikolata bünyesinde kurulmuş:))kaliteli çikolatanın adresi elbette.
Valonia Latince Pelit anlamına geliyor. Pelit ne anlama geliyor:) o da meşe palamudunun diğer adı.

Etkinliğe gelince,Valonia Chocolate & Cafe’nin hemen girişinde  bir yer ayrılmış içeride Çikolata Ustaları, günlük olarak, tamamen el yapımı özel çikolata seçenekleri hazırlıyor. kahve aromalı, krokanlı, ballı, vişneli, tahin-pekmezli  çok çeşitler hazırlanıyor.

Valonia Chocolate &cafe ’den isteyen paket çikolata alabilir, isteyen çikolata atölyesinde çikolata  ustasının hazırladığı el yapımı özel çikolatalardan alabilir veya  talep ettiğiniz takdirde el yapımı çikolata workshop’ına katılabilirsiniz.


Çikolata ustası Erdoğan inan  konusunda gerçekten çok başarılı bir usta  etkinlik süresince bize
kıymetli bilgiler öğretti  çok keyifli bir gün oldu.

Nazar boncuklu motifli çikolatayı hazırlamadan önce doğrusu nasıl hazırlanmış diye merak içindeydim:)biraz sabır isteyen bir çalışma oldu.Önce bitter çikolata ile bir damla  kalıplara sıkıldı donması için bekletildi.Daha sonra kakao yağı eitilerek çok az mavi gıda boyası karıştırıldı kıvam bulması için beyaz çikolata ilave edildi ve donmuş olan noktanın tam üzerine bu karışım sıkıldı donması için bekletildi.Son olarak beyaz çikolata ile donmuş temenın etrafından ince dairesel olarak geçildi nazar boncuklu tema böyle hazırlandı.
Dolgu maddesi türk kahveli ve çikolatalı idi  tek kelime ile enfestiler:)

İnanılmaz güzel bir gündü benim için :)Binnur hanım  ve Pelit finansörü Burak bey ile tanışmaktan
çok mutlu oldum mükemmel ağırladılar bizleri,çikolata ustası Erdoğan bey  öğrettiği tüm bilgileri geri istemesinde çok sabırlıydı:) hepsine buradan bir kez daha çok teşekkür ederim.
Ayrıca Canlarım Aylin,Zeynep ve Yasemin ile  ekip olarak çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik.

1 yorum:

durutarifler dedi ki...

Ne muhteşemmm bir görüntüüüüü
Ellerinize sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları