18 Ocak 2014 Cumartesi

YUMURTA SALATASI

 Tüm takipçilerime sağlıklı,huzurlu  pazarlar dilerim.
Yine blog yazmayı uzatmışım:)fakat arka planda davetler ,etkinlikler tüm hızı ile devam ediyor.Mutfak ise bu aralar az çalışıyor nedeni;Vakit bulamıyorum arkadaşlar:)geçen haftalarda dışarıdaki işlerim için koşturmuştum, ev  halkını pratik ,çabuk kotarılan yemekler ile besledim
bunlardan bir kısmını, çok şükür fotoğraflayabildim arşivde bekliyorlar fakat öncesinde katıldığım iki davetten bahsedeceğim elbette:)lafı fazla uzatmadan yumurtadan ve yumurta aletimden bahsedeyim biraz da:)Yumurtanın haşlama şekline göre en sevdiğim çeşiti "Kayısı yumurtadır"ama kırk yıldır bu şekilde haşlamayı bir türlü beceremedim arkadaşlar:)yumurtayı haşlamadan önce buzdolabından mı çıkarmadım, oda ısısına mı getirmedim, doksana kadar saydım,dakika tuttum olmadı olmadı):pek nadir arada tutanlar oldu,ben onlara tesadüf dedim:)özel günler yaklaşınca ev halkına, her zaman söyledim"bana bir yumurta pişirme aleti alın"diye....Sadece hafta sonları kayısı yumurta yiyeceksin diye yumurta makinası mı?alınır, dediler): halbu ki benim için önemliydi:)Ben, "Rafadan veya Katı yumurta"sevmiyorum işte:)Geçen yıl ,semt pazarında dolaşıyorum,hani şu biz mutfakçıların sevdiği mutfak edavatı satan tezgahların birinden,aşağıda fotoğrafını gördüğünüz aleti 5 TL'ye satın aldım oh be...dünya varmış:)bir yıldır,yok oda ısısı yumurta,yok sayı say,dakika tut derdinden kurtuldum:)Sadece,yumurtayı buzdolabından  yeni çıkarmışsam, haşlama suyuna 1yemek kaşığı sirke ekliyorum yumurta çatlarsa, akı dağılmadan toparlansın diye o kadar.Yumurtayı, haşlayacağım tencerenin içine önce aleti bırakıyorum ,sonra kaç tane yumurta pişireceksem diziyorum,üzerine çıkacak kadar su doldurup pişmeye bırakıyorum.MEDİUM çizgisine kadar geldiğinde,kayısı yumurtam hazır oluyor.
Hemen tencereden alıp biraz soğuk su tutuyorum ve ılınınca dilimliyorum.
Yumurta Salatasını ise;
Yarım demet maydanozu  irice doğrayıp servis edeceğim tabağa döşüyorum.Üzerine dilimlediğim yumurtaları diziyorum, biraz pul biber  ve üzerine yarım limon suyu ve üç yemek kaşığı zeytinyağ ile tatlandırıp servis ediyorum.
Afiyet Olsun...
 



4 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

Ben de bugün gördüm aynısından.İşim aceleydi çok bakamadım.Dediğin gibiyse hemen ben de bir tane alayım,rafadan yumurtayı tutturmak ta zor oluyor çünkü.

*mehtap dedi ki...

alet suyun üzerine çıkyor sanırım, öyle anladım, bulursam bende alıyım.Ben dakika tutarım 3 dakika garanti kayısı kıvam , 4 dakika katı.Ama tabii saati kaçırmamak gerekiyor.. sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

En sevdiğim lezzet,ramazanda yumureta salatasız sofraya hiç oturmam..Yanınada yufka ekmek..mımmm.ellerinize sağlık..

İnci Yemek dedi ki...

Deryacı'ğım,çok memnun kalacaksın
yumurta pişirme aletinden:)rafadan yumurta hazırlamak için SOFT çizgisine kadar bekleyeceksin bu kadar:)

Mehtap'cığım,alet suyun yüzüne çıkmıyor canım,yumurtalar ile birlikte tencerenin içinde duruyor:)bu aşamanın fotoğrafını keşke çekseymişim):suyun ısısı ile birlikte alet en kenardan başlayarak beyazlaşıyor,ortadası yine kırmızı.Yani yumurtayı düşünün ortada sarısı etrafı akı bunu resmediyor.Kırmızı kısım,hangi çeşit yumurta pişirmek istiyorsanız o büyüklüğünde kalıyor,çok ilginç değil mi?:))

Nursen'ciğim,bizde ramazanda çok tüketiyoruz bu salatayı tok tutuyor hemde:)
Canlarım değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...