7 Nisan 2015 Salı

YELPAZE PATATES

Bugün "Yelpaze Patates"ile geldim :) Patatesin her halini severim, hele ki ! kumpire bayılırım diyorsanız bu tarif tam size göre .Enfes sunumu ile "Et ve Balık yemeklerinize" eşlik edecek.Hazırlaması kolay ancak püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor . Örneğin ; patatesi dilimlerken taban kısmından ayırmamalısınız ,üzerine tuz ,karabiber serpin ,eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımını kestiğiniz her bölüme fırça ile sürmeye çalışın .Yağı eritmeden bu işlem zor oluyor belirteyim .Sarımsak dilimlerini yine patates aralarına ilave edebilirsiniz veya erittiğiniz yağın içine rendeleyebilirsiniz tamamen arzunuza kalmış.200 derecedeki fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin .Büyük patates kullanacaksanız pişme süresi uzayabilir ,dolayısıyle  patatesin üzeri kuruyacaktır.Bunu önlemek için ise İlk 15-20 dakika sonra üzerini fırın kağıdı ile kaplayın
iyice yumuşayınca  kadar pişirin.Fırından almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri
serpip, üzeri açık olarak peynirler eriyinceye kadar fırında bırakabilirsiniz.
Sıcak servis ediniz.
 İNSTAGRAM  ve  FACEBOOK hesabımdan takip edebilirsiniz.Sevgi ile kalın.

Hiç yorum yok: