14 Nisan 2015 Salı

FIRINDA KAŞAR PEYNİRLİ KABAK

Mevsimin en güzel garnitürü "Fırında Kaşar Peynirli  Kabak"
Geçen yıl,özellikle ramazan ayında o kadar çok hazırladım ki ! annemin kulakları çınlasın :)bayıldı bu lezzete ,şiddetle tavsiye ederim .Hazırlaması çok ,çok kolay ;
kabuklarını kazıdığınız kabakları orta kalınlıkta doğrayın bir tasa alın.Üzerine ,toz kırmızı biber, 1 diş sarımsak rendesi ,tuz ,1 yemek kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın .Tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.10-15 dakikada pişecektir.Fırından almadan önce üzerine kaşar peyniri rendesi dökün.Peynirler eriyinceye kadar tekrar fırınlayıp sıcak servis edebilirsiniz.
İstediğiniz kadar kabak ile hazırlayabilirsiniz arkadaşlar, ölçü yok.Üç tane kabak için 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 diş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu kıstas budur. Gülerimde, görmüştüm sanırım o da, Özgemde, görmüş, hayat paylaşınca ne kadar
güzel :) Daha önce "Fırında Kabak Yemeği" hazırlamıştım ayrıca beni İNSTAĞRAM  VE  FACEBOOK hesabımdan takip edebilirsiniz.
Sevgi ile kalın...

1 yorum:

*mehtap dedi ki...

kızartmaktansa çok daha sağlıklı bir tarif, elinie sağlık.