22 Nisan 2015 Çarşamba

TUZLU KURABİYE -3-

Bu yıl Regaip kandilimiz "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı"na denk geldi.
Herkesin , Regaip kandilini tebrik eder , hayırlara vesile olmasını dilerim.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yılını  kutlarım ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm evlatlarımıza kutlu , mutlu olsun...

  Patates şekillendirici aparatı satın aldığımdan beri hamur işlerinde çok kullanır oldum.
Aşağıda yapım aşamasını da  fotoğrafladığım görsel umarım faydalı olur.Şekillendirmeyi bir videoda görmüştüm, inanın bıçak ile kesimden çok daha kolay oluyor,tavsiye ederim . Daha önce  de hazırladığım "Tuzlu Kurabiye" tariflerime de bakabilirsiniz . Hepsi denenmiş bire bir tutan lezzetli
kurabiye oluyor tavsiye ederim.

Malzemeler:

250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı ,çörekotu, susam

Hazırlanması:
Tüm malzemeler ile hamur hazırlayın . Çabuk toparlanan kolay bir hamur oluyor arkadaşlar . Unu kaşık , Kaşık dökün ki , kıvamını bulmanız çok daha kolay olacaktır. Hamur toparlanınca yoğurma işlemini bırakın.5-10 dakika dinlenmesi yeterlidir. Sonra istediğiniz şekilde şekillendirip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin . Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin . Hazırlayacak olanlara kolay gelsin.

Hiç yorum yok: