28 Eylül 2009 Pazartesi

Fırında Yufkalı Kabak Graten


Bu tarifi muhteremle afiyetlede gördüm hemen hazırladım bir çok defa hazırladığım halde
resimlemek bu güne kısmet oldu:) Bu tarz lezzetler çok hafif oluyorlar suflenin versiyonları gibiler,ana yemek olabilir denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
4 tane orta boy kabak
1 su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
3 tane yufka
1 küçük kalıp beyaz peynir
1/2 demet dereotu
tuz,pulbiber
Üzerine :
1 kase kaşar peynir rendesi
çörekotu
Hazırlanışı:
Kabakları rendeleyiniz yufkaları küçük ,küçük parçalayıp ilave edin diğer malzemeleride sıra ile ilave edin.yağladığınız borcama dökün,üzerine rende kaşarı ve çörek otunu serptikten sonra
200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

4 yorum:

NarincE dedi ki...

Kabağı hangi şekle sokacağım bana da dert oluyor. Bak bu güzel bir öneri, ellerine sağlık İnciciğim.

Zehra Gürgen dedi ki...

Görüntü süper !
ellerine sağlık

meltemmutfakta dedi ki...

Kokusu buraya kadar geldi İncicim ellerine sağlık:)
harika görünüyor...
sevgilerimle...
http://www.meltemmutfakta.com

TAZE NANE dedi ki...

Harika bir görüntü görüyorum canım.
Sevgiler.