6 Şubat 2010 Cumartesi

Buzluk Böreği


Hepinize selamlarımı gönderiyorum arkadaşlarım,izleyenlerim.
Şimdi tarifini anlatacağım buzluk böreği,acil gelen misafirleriniz için
hazır ve lezzetli bir tarif buzluğunuzda yer varsa:))önceden hazırda bulundurmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
6 tane yufka
1 çorba kasesi su
1 su bardağı kadar sıvı yağ
istenilen bir iç
Hazırlanması:
Bir yufka serilir üzeri yağlı su ile ıslatılır yufka ortadan ikiye ayrılıp yarım yufka 4 şeride ayrılır.En uç kısmına iç malzemesi koyularak üçgen şeklinde sarılarak muska haline getirilir.Bütün yufkaları bu şekilde sardıktan sonra,bir tepsi içine tek tek dizilir buzlukta donması sağlanır ,donmuş börekler poşet içine alınarak saklanır.Hazırlanacağı zaman buzunun çözülmesi beklenmeden üzerine yumurta sarısı sürülür biraz çörek otu serpilir ,185 derecede önceden ısıtılmış üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..

1 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

Puf puf olmuşlar ellereine sağlık canım:)
sevgiler...