12 Haziran 2011 Pazar

BURA'YA MİSAFİR GİTTİM



Herkese en hasret dolusundan sevgiler saygılar blogcanlarım ve değerli misafirlerim.


Şimdiye kadar böyle tabağın dibini bulmuş bir sunum ile karşılamamıştım sizi :))bu köfteler öyle nefisti ki fotoğraf çekmeyi unutmuşum:))nerede mi yedim anlatmaya çalışayım:)))


Aslında bu bir etkinlik değil tamamen misafir olarak gittim:))


Blogcanlarım misafir olarak gittikleri evde sofrada enfes lezzetler olunca hemen fotoğraf çekerler, işte yasemin'in,renan'ın sofrası enfes lezzetler vardı derler ,kimse demez ki hadi sizde gidin yasemin'e renan'a:)))


Hadi bakalım ben şimdi bir ilk başlatıyorum:))misafir olarak gittiğim yerdeki bütün lezzetlere


bayıldım hadi sizde gidin :)))


Enfes üstü lezzetler , sunum ve bence herşeyden önemli sıcacık adeta kendinizi evinizde hissettiğiniz bir ortam var BURADA,evinizde diyorum;yediğiniz her şey ama herşeyin gerçek ustaları tarafından hazırlanmış olması,örneğin Kosava Köftesi istiyorsanız köfte ustası zaten kosavalıymış:))Laz Böreği mi istiyorsunuz hazırlayan bu yöreden bir usta,Pide mi istiyorsunuz ustası samsundan anlaşıldı sanıyorum:)



Yediğiniz her şey tam gerçek lezzetinde,yelpazeleri çok geniş kahvaltıdan yöresel yemeklere kadar ,bir avazda anlatmak inanın haksızlık olur:))özel günler için de ev lezzetinde yiyeceklere sipariş verebiliyorsunuz,hepsinden önemlisi sadede gelmek elbette:)))fiatları bulundukları yere göre,(yani lüks bir muhite göre)çok çok hesaplı.



Hesaplı uygun demek her kişinin kazancına göre değişiklik gösterse de :))fiatları gördükten sonra çok şaşıracaksınız gerçekten çokkk,ezberlerinizi bozacak kadar hesaplı:)))bu kadarını söylemeliyim, gidip görmeniz gerekir:)yolunuz düşerse sadece görmeye incelemeye gidin inciyemek bunu yazmıştı diyeceksiniz eminim:))))



Tek başına değildim elbette bizim hanenin şefini aldım yanıma ,bir de promosyon prensesi:)))onlarda bayıldılar ikram edilen lezzetlere:))



Buradaki hoşluk sadece lezzetlerle sınırlı değil,bir kaç fotoğraf çektim sizin için:)haydi şimdi fotoğraflar ile konuşalım:))





Prenses mantıyı ilk tadınca anne eli değmiş gibi dedi:)hepimiz aynı fikirdeydik. Gerek köfte gerekse mantının içindeki et tamamen kendileri tarafından kıyma haline getirilmiş satır ile dövülmüş tadında idi ,aslında tamamen etin çok lezzetli olmasından kaynaklı.










Ana caddeden böyle göreceksiniz BURA'yı .Burası tam olarak



cemil kopuzlu cad. NO:33


çiftehavuzlar/kadıköy


İstanbul


Tel:0 216-358-99-99



























Mutfağın tamamen şeffaf ve hijyen olduğunu görüyorsunuz:))


















Sofra Dergimizin de damakları şenlenmiş:))lezzetlerde şüphe kesinlikle yok.










O kadar çeşit lezzet var ki , pizza yemeden olmazdı:))








Çok modern hazırlanmış yemek masası ,renk uyumu insana huzur veriyor:)














Çocuklu ailelerin rahat etmesi düşünülmüş:)yemeklerini yiyen ufaklıklar burada çizgi filmlerle oyalanırken siz büyükler sohbet eşliğinde enfes yiyeceklerinizi yiyor olacaksınız.




Sadece ben tv. karşısında çocukların beslenmesine şiddetle karşıyım ):lütfen bunu yapmayınız!! çocuk hangi yiyeceği istiyorsa tabağını alıp, onlar için hazırlanmış bu koltuklarda oturup yemeli..















Karalahana sarması ev lezzetindeydi,lezzete dalıp fotoğraf çekmeyi çok sonra akıl edebildim:))











Daha önce bahsetmiştim samsunlu usta tarafından hazırlanmış enfes pideler:))Benim damak zevkime çok uygun du:)) hem iç malzemesi soğan ve kıymanın uyumu mideyi yormayacak kadar hafif,hamuru ise ağızda hemen kaybolmayan lezzetini doyasıya yaşayacağınız kadar uzun süren:))







Muhlama enfesti:))kolesterol ve şekerliler azıcık yemeli:))
Şimdi bir diyetisyen arkadaşımı arıyorum misafir olmak için:)))eminim bana çok tavsiyeleri olacaktır:))




sevgiyle kalın...


3 yorum:

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Şahane bir yemiş canım paylaşım için teşekkürler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

nci abla o zaman mümkünse yazın bir gün burda buluşalım olurmı canım bayıldım

İnci Yemek dedi ki...

Öznurum gerçekten çok güzel bir yer canım.

Aylinim ben varım:)) zaten 5. blog toplantısı yaptığımız yer ile çok yakınlar birbirlerine ulaşım çok rahat.Ben kızlarada söyleyeceğim toplanalım seni mutlaka haberdar ederim tatlım.
çok öpüyorum kızlar sizi..