26 Haziran 2011 Pazar

RAHAT UYU CAN ARKADAŞIM

Merhabalar değerli misafirlerim.Bill cosby söylemiş; insanoğlu çok şey yapmaya müsait ama zamanları kısıtlı olduğu için yapamazlar;

Ölüm insanın yakınına kadar sokulup nefesini hissettirince,dışımızda uzağımızda birinin ölümü de olmayınca inanılası bir şey gibi gelmiyor):hem ölümle iç içe hem de yaşıyor olmak garip bir
çelişki,kabullenmekte zorlansakda hakikat budur.Bütün canlılar ölümü tadacak...


Esaslı dostlar ansızın girerler hayatımıza,ama zor çıkarlar,ölüm ayırır dostları birbirinden.Yasemin'im onlardan biriydi): her yaz'ı dolu dolu üç ay birlikde geçirirdik üç kafadar:)çocuklarımız ellerimizde doğdu onların büyüme periyotlarını birlikte izledik ,en güzel günler o günlermiş.


üç samimi dostduk ,herkesi kıskandıracak kadar iç içeydik,dışarıdan bakanlar bizi bütün olarak görmenin adını bile koymuşlar:)üçü bir arada ,altın kızlar derlerdi.İçimize sızmak veya katılmak çok zordu ancak misafir olabilirlerdi:))


Ne hayallerimiz vardı, yürüyemeyecek kadar yaşlandığımızda bile el ele yine birlikte gezecek,
betonların üzerinde denize atlayacaktık): elimizdeki poşetlerimizde makyaj malzemesi yerine romatizma ilaçlarımızı karşılaştıracaktık):torunlarımızı büyütecektik.büyütme işini üçe bölmüştük,üç yaşına kadar ben bakacaktım, serpil teyze yüzmeden sorumlu idi.


Şimdi sen gittin kalbimizde kocaman bir yara bıraktın,bunu konuşamıştık oysa): Oysa ki ölüm gerçeğini biliyor olsak da , kız kardeşinin ve abinin kırk gün ara ile kaybı seni yeterince yormuştu. Yirmibeş ay önce, yirmigün ara ile anneni ve sevgili eşini kaybettin)):metanetini bozmadın hep bir birimizin omuzunda ağladık,çocuklarına hissettirmemek için.
En küçük prensesin , babasının ölüm gününde bana sarıldı
-çınarımız gitti inci teyze demişti,
ben ona çınar artık annen ; Allah onu başınızdan eksik etmesin demiştim.
Can arkaşım senin son yolculuğuna geldiğimizde perişan olmuş küçük cadı ):güçsüz bembeyaz benizle bana doğru yürüdü şimdi ne olacak inci teyze, şimdi ne olacak annem gidiyor dedi)):
Ben de bilmiyorum canımın içi dedim sessiz ,içim yanıyor kan ağlıyor.
Allah mutlaka bir şeyler düşünmüştür,mutlaka bir bildiği vardır.İyi ki büyük prensesi geçen yıl evlendirmiştik .

Senin gibi bir dost da sahip olmanın külfeti,hasret acısını bu denli çekmekmiş.
Mekanın cennet olsun,Nur içinde yat can dostum,arkadaşım...

26 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ölüm acısı hir bir acıya benzemiyor. Mevlam sabırlar versin. Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara uzun ömür versin. Yattığı yer cennet bahçelerinden bir bahçe olsun nur içinde yatsın. Tekrar başınız sağolsun.

Saygılarımla...

ASUMAN dedi ki...

inci ablacığım arkadaşınızı Allah rahmet etsin,mekanı cennet olsun,ailesine ve sevenlerine Allah sabırlar versin...Çok zordur ÖLÜM ben de 13 yaşında ANNECİĞİMİ kaybettim ...Yazını okurken boğazıma bir düğüm saplandı,hep ANNECİĞİM gelir aklıma ,zaten hiç çıkmaz aklımdan ama bu tip olaylarda ,yazılarda özlemi kat be kat artar...Azgın ,hırçın dalgalar gibi olur beynim ve kalbim...Allah'ım yardımcıları olsun,zor bir süreç şimdi onlar için....
SEVGİLER...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İncim ne söylenir böyle zamansız ölümlere bilemiyorum. Allah kalan evlatlarına uzun sağlıklı ömürler versin seninde başın sağ olsun arkadaşım...

Unknown dedi ki...

çok ama çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.acını taa içimde hissettim.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
yazını ağlayarak okudum.Bu acıyı çok yakından bilen biri olarak seni hiç bir sözün teselli etmeyeceğini biliyorum.Ama dediğin gibi en iyisini Allah bilir.
Sevgiyle kal.

Tarifkolik dedi ki...

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun.. Rabbim sevenlerine sabır versin güç kuvvet versin..

aleyna dedi ki...

inci hanın inanın yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu.mevlam sabılar versin ailesine.allah rahmet eylesin.sanırım diyecek başka birşey yok.sizede sabırlar dilyorum

~Hülya~ dedi ki...

Canım başınız sağolsun, Allah geride kalanlara sabır versin.

Adsız dedi ki...

Çok üzüldüm..Allah rahmet eylesin:(

Tümay Öztürk dedi ki...

İnci ablam! Acını yakından seninle paylaşmış biri olarak yazını okurken kendimi zor tuttum. Ne şanslısın ki çok güzel bir dostun olmuş bu hayatta. Allah herkese sabır versin. Mekanı cennet olsun. Tekrar başın sağolsun...

Esma Ercengiz dedi ki...

Allah sabır versin.....
Çok üzülerek okudum yazını. Başın sağolsun. Çok zor.....

yemekbiraşk dedi ki...

BAŞINIZ SAĞOLSUN ÇOK ÜZÜLDÜM ÇOCUKLARDA UFAK GALİBA BU DAHA DA ÜZÜCÜ... ALLAH MEKANLARINI CENNETEYLESİN.. GERİDE KALANLARADA SABIR VERSİN..
SEVGİLERİMLE..

İnci Yemek dedi ki...

Benim için çok değerli arkadaşlarım,yorumlarınız ile acı günümü paylaşıyor olmanız, bana duygu seli yaşattırdı)-:hepinizi Allah sevdiklerinize bağışlasın,sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Nevhayal dedi ki...

İnci ablacımmmm ... ne kadar güzel yazmışsın çok duygulandım ve boğazıma birşeyler düğümlendi :(
başın sağolsun ablammmm ... dediğin gibi hepimiz sizi üçünüzü bir arada görmeye alışmıştık ...fazla tanımasam da çok tatlı çok güleryüzlü selamını hiç eksik etmeyen yasemin ablam bu sene köyde gözlerimiz hep seni arayacak ... mekanın cennet olsun neredeysen çok mutlu ol .....

Adsız dedi ki...

Allah rahmet eylesin, basiniz sagolsun. Yakinlarina, cocuklarina ve sizede Allah sabir versin.
Sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Nevhayalcim teşekkür ederim canım benim.
Ayrıca seni buralarda görmekten mutluluğum tarif edilemez:)
neden haber vermedin blog açtığını):fakat yorum bırakılamıyor
bilgilerine:)çok öpüyorum seni...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım........

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İncim,doğduğumuza inanıyoruz.Ölüme de inanıyoruz ama kabullenmek çok zor.RABBİM sana ve geride kalanlarına sabırlar versin.ALLAHrahmet eylesin,mekanı cennet ruhu şad olsun.
Yazını duygu yoğunluğu içinde okudum.Ne mutlu herkese örnek olucak böylesi güzel bir dostluğa.
Sevgilerimle...

cafemis dedi ki...

İnsan hep acılar kendinde var sanır,ama gözlerini ve kulaklarını açtığında bilir ki acılar hiç bitmiyor,ölümler hiç son olmayacak,işte o zaman anlar ki insan gerçek dostlarla candır,acılara dayanır,yaşar,geçen sene kandilde annemi toprağa verdik ve ben hala toparlanamadım,şimdiyse gördüm ki arkadaşınızın acısı daha da büyükmüş,ne mutlu ki sizler gibi dostları hediye etmiş yaradan,mekanı cennet olur inşallah,yaradan sizlere sevenlerine sabır versin,sevgiler http://cafemis.com/

Sevil Şahin dedi ki...

İNCİ ABLACIM;
yazını okurken ağladım ağladım tutamadım kendimi önce güzel dostluğuna ağladım rabbim banada böyle dostluklar ver dedim.Şükür yanımda siz gibi güzel insanlar ve dostlarım var hep beraber olalım diye dua ettim.
Sonra kardeşini abisini kaybeden sonra annesini ve eşini kaybeden arkadaşının yerine koydum göz yaşlarımı tutamadım.
En sonda küçük kızın yerine koydum .
Allahım ne zor birşey tatmadım ben rabbim elbet tatıracak bu acıyı bizlere ama tatmasam da biliyorsun bizde kıyısından geçiyoruz.
Allahım arkadaşının ailesine ve sizlere sabırlar versin.
Nur içinde yatsın.

Saglıklımutfak dedi ki...

Başın sağolsun İncim. Sözün bitti yer burası

Erguvan Vakti dedi ki...

Canım başın sağolsun,Allah 'nlar yattıkça çocuklarına sağlıklı,huzurlu uzun ömürler versin.Çok acı günler yaşamışlar,okurken gözyaşlarımı tutamadım.Çok zor bir durum,sizlerin de desteğiyle ayakta kalacaklar,öpüyorum.

lezzettabağı dedi ki...

sevgili inci, Arkadaşının mekanı cennet olsun toprağı bol olsun.. ne yazıkki ölümün arkasından söylenecek çok bir şey olmuyor maalesef ne güzel ki böyle dostluklar kurulmuş Sana ve yakınlarına sabırlar diliyorum..

Unknown dedi ki...

İncim ne kadar kaçsak da herbirimiz bir gün yakalanacağız hayatın belki de tek gerçeği nurlar içinde yatsın başın sağolsun arkadaşım

muhabbetsofrasi dedi ki...

Allah rahmet eylesin

mekanı cennet olur inşaAllah

başınız sağolsun

Nilgün dedi ki...

Yazdığınız duygu yüklü yazıdan gözlerim yaşardı. Gerçek bir dost kaybedildiğinde insanın bir yanı eksik olur herhalde. Allah geride kalanlara ömür versin başınız sağolsun. Nurlarda yatsın mekanı cennet olsun..