23 Haziran 2011 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BAKLALI ENGİNAR
Değerli misafirlerim ,bakla ve enginar mevsiminin tam vakti:)bir de benim reçetemle denemenizi tavsiye ederim:)sağlıkla ve sevgiyle kalın.
Malzemeler:
1 kg bakla
4 tane enginar
1 orta boy kuru soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
dereotu
2 çay kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
Hazırlanması:
Baklaların iki ocunu koparıp yan kenarlarındaki kılçıkları temizleyin .Büyükçe bir tasın içine su
doldurun, bir yemek kaşığı un atın suyun içine iyice karıştırın.Ayıkladığınız baklalar siz diğer işlemleri yapıncaya kadar bu suda beklesin.
Zeytinyağını bir tencereye dökün üzerine küp küp doğradığınız soğanları ilave edin 2-3 dakika kavurun.Daha sonra suyunu süzdüğünüz baklaları , kavrulmakta olan soğanlara ilave edin.
Tuz ve şekerini serptikten sonra 5-10 dakika kavurmaya bırakın .Tencerenin kapağını kapatın.
Arada bir tencereyi sallayarak karıştırın.
Sonra enginarları çukur olan tarafları baklalara gelmek üzere dizin,yaklaşık iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin.(yemeğin suyunun çok olması gerekmez tenceredeki yemeğin üçte biri kadar olsun, pişme esnasında su azalırsa , sıcak su ilave edebilirsiniz)
Tencerenin kapağını kapatın ,çok kısık ateşte sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.
pişme esnasında tencerenin kapağını neredeyse hiç açmayın ki kararmasın bakla ve enginar.
Ateşten almadan önce ince ince doğranmış dereotunu ilave edip kapağı açmadan soğumaya bırakın.Soğuk servis edin.Afiyet Olsun...
Etiketler:
Zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
TAM ZAMANI NE GUZEL GORUNUYOR
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER
Merhabalar bloğunuzu yeni gördüm.çok begendim.ellerinize saglik...hemen de takibe aldım...paylaşımlarımızın dewamini dilerim.bende ekelrim bloğuma sevgiler aymuca
Çok güzel görünüyor,çok da saağlıklı,ellerine sağlık,sevgiler.
İncim,ellerine sağlık.Şimdi zamanı bol bol pişirip yemek lazım,reçetelerimiz ayni yalnız ben düdüklüde pişiriyorum.
Sevgilerimle...
iç baklayla yaptım ben de geçenlerde.böyle de denemek lazım..
ellerine sağlık ablacımm..
İncim çok güzel hemi de sağlıklı ellerine sağlık
Ellerine sağlık arkadaşım iki en faydalı sebze birarada daha ne olsun sevgiler...
Merhaba,gelmişsiniz,çok sevindim,mercimek 4 günde çimleniyor,20 gün çok uzun olmuş,bozulmuşta olabilir,üstü örtülü olduğundan da,biz örtmeden çimlendirdik,hem çocuklar büyümesini seyrettiler hem de 4 günde tam oldu,zaten tarih var resimlerde,denemelisin,farklı ve güzel oldu bence,mercimeğin faydaları da düşünülürse karışıkta denenebilir,güzellikler seninle olsun,sevgiler
Yorum Gönder