Herkese selamlar değerli misafirlerim.Blogcanlar tatilde,sesizlik devam ediyor:))neyse ki az zaman sonra şenlenecek blog dünyası.
Benden haberlere gelince:)Anne kucağı,güneş,deniz, çakıl taşları,önüme hazırlanmış üç öğün yemek,Vınn ile çok ağır Net bağlantısı :))fakat bir şeyler eksik):herşeye rağmen mutlu olmaya zorluyorum kendimi,buradaki dinginliği bir daha bulamayabilirim:)zira tatilin bitmesine az bir zaman kaldı diyebilliriz.
İsraf etmemek hayat felsefemdir benim,takipçilerimde bilirler:))bu defa ekmek israfını önlemek için size üç çeşit yumurtalı kızarmış ekmek reçetesi vereceğim.Biz ailecek her çeşidini severek yiyoruz ,seçim size kalmış:)
şimdilik sağlıklı ve mutlu kalın.Görüşmek üzere...
Yumurtalı Kızarmış Ekmek I.
Narincem hazırlamıştı bu çeşidi denedim süper bir lezzet şiddetle tavsiye ederim.Yukarıda gördüğünüz fotoğraf da bu tarife ait.
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Bütün malzemeleri pürüz bir şekilde yumurta teli ile çırpın.İnce dilimlenmiş ekmekleri veya önceden dilimlenmiş kalmış ekmeklerinizi bu bulamaca önlü arkalı bulayın.Önceden biraz ısıtılmış sıvıyağlı tavada kızartın.Havlu kağıt ile fazla yağını almayı unutmayın.
Peynir çeşitleri ,domates ve zeytin çeşitleri ile servis edin...
Yumurtalı Kızarmış Ekmek II.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Yumurta ve tuzu yumurta teli ile bütünleşeme kadar çırpın.Dilimlenmiş bayat ekmeklerinizi
bu sosa önlü arkalı bulayıp,önceden ısıtılmış sıvıyağ da kızartın.Havlu kağıt ile fazla yağını almayı unutmayın.
Not:
Bu tarifde bir alternatif daha var.Ekmekleriniz çok kuru ise 1 çay bardağı süt ilave edip yumurtalar ile birlikte çırpabilirsiniz,acı severler bir tatlı kaşığı pul biber ilave edebilirler.
Evde süt yok ise yarım çay bardağı su da aynı vazifeyi yapabilir.
Yumurtalı Kızarmış Ekmek III.
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Yumurta ve tuzu biraz çırpın,daha sonra bir taraftan çırparken suyunu ilave edip yedirin.Azar azar unu ilave edin topak kalmamasına özen gösterin.Dilimlenmiş bayat ekmeğinizin her iki yüzünü bu sosa bulayın,önceden ısıtılmış sıvıyağında kızartın.Fazla yağını kağıt havlu ile almayı unutmayın.
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
Benden haberlere gelince:)Anne kucağı,güneş,deniz, çakıl taşları,önüme hazırlanmış üç öğün yemek,Vınn ile çok ağır Net bağlantısı :))fakat bir şeyler eksik):herşeye rağmen mutlu olmaya zorluyorum kendimi,buradaki dinginliği bir daha bulamayabilirim:)zira tatilin bitmesine az bir zaman kaldı diyebilliriz.
İsraf etmemek hayat felsefemdir benim,takipçilerimde bilirler:))bu defa ekmek israfını önlemek için size üç çeşit yumurtalı kızarmış ekmek reçetesi vereceğim.Biz ailecek her çeşidini severek yiyoruz ,seçim size kalmış:)
şimdilik sağlıklı ve mutlu kalın.Görüşmek üzere...
Yumurtalı Kızarmış Ekmek I.
Narincem hazırlamıştı bu çeşidi denedim süper bir lezzet şiddetle tavsiye ederim.Yukarıda gördüğünüz fotoğraf da bu tarife ait.
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Bütün malzemeleri pürüz bir şekilde yumurta teli ile çırpın.İnce dilimlenmiş ekmekleri veya önceden dilimlenmiş kalmış ekmeklerinizi bu bulamaca önlü arkalı bulayın.Önceden biraz ısıtılmış sıvıyağlı tavada kızartın.Havlu kağıt ile fazla yağını almayı unutmayın.
Peynir çeşitleri ,domates ve zeytin çeşitleri ile servis edin...
Yumurtalı Kızarmış Ekmek II.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Yumurta ve tuzu yumurta teli ile bütünleşeme kadar çırpın.Dilimlenmiş bayat ekmeklerinizi
bu sosa önlü arkalı bulayıp,önceden ısıtılmış sıvıyağ da kızartın.Havlu kağıt ile fazla yağını almayı unutmayın.
Not:
Bu tarifde bir alternatif daha var.Ekmekleriniz çok kuru ise 1 çay bardağı süt ilave edip yumurtalar ile birlikte çırpabilirsiniz,acı severler bir tatlı kaşığı pul biber ilave edebilirler.
Evde süt yok ise yarım çay bardağı su da aynı vazifeyi yapabilir.
Yumurtalı Kızarmış Ekmek III.
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
Yumurta ve tuzu biraz çırpın,daha sonra bir taraftan çırparken suyunu ilave edip yedirin.Azar azar unu ilave edin topak kalmamasına özen gösterin.Dilimlenmiş bayat ekmeğinizin her iki yüzünü bu sosa bulayın,önceden ısıtılmış sıvıyağında kızartın.Fazla yağını kağıt havlu ile almayı unutmayın.
Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
12 yorum:
ben 3.tarifi yapıyordum hep ama 1. tarifte çok hoşuma gitti canım.ellerine sağlık.mutlaka öylede deneyecem.sevgiler.
Ben niye yağda kızarmış her şeyi bu kadar çok seviyorum? Az önce pişi gördüm ağzımın suyu aktı şimdi de bu ekmekler. Nasıl severim..
Ellerine sağlık canım..
İsrafa ben de karşıyım,ellerine sağlık İncim.
Yumurtalı ekmekler bana çocukluğumdaki kahvaltıları hatırlatır.Hatta annem aniden gelen misafire ikindi çayının yanına hemencecik yapar,bir de meşhur kekini çırpardı..O yıllarda bugünlerdeki kadar çeşitlemeler yoktu.
Sevgilerimle...
Her evin soğan doğraması ayrıdır derler ya bu işte öyle.Yumurtalı ekmek diye geçmemek lazım herkeste farklı bir teknik var ve bilmekte güzel oluyor.Çok teşekkürler,ellerinize sağlık.
Ben çocukluğumdan beri çok severim,bayat ekmek değerlendirmek için de iyi bir yöntem,öpüyorum:)
Yoğurt yerine süt koyuncada yumuşacık çok güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Kurumuş ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem, hatta yöntemler :) Ben sadece yumrtaya bulanmış halini biliyordum. Diğer yöntemleri de denemek isterim. Ellerinize sağlık.
Merhaba ilk tarif çok ilgimi çekti değişik biraz denemek isterim sevgiler....
ilk tarif hoşuma gitti yogurt ve un hiç denemedim ben sadece biraz süt katarım teşekkürler inci hanım:)
bende 2.tarifi yapıyordum 1 i denemeli:)iyi tatiller
ilk tarif oldukça güzel deniyeceğim :) kolaylar gelsin :)
ne zaman sıkışsam yaparım bu ekmekleri ve ev halkı bayılarak yer eline sağlık. Ayrıca hayırlı ramazanlar olsun, sevgiler.
Yorum Gönder