30 Ekim 2011 Pazar

İRMİKLİ KREM KARAMEL


Uzun acılı aralardan sonra tekrar hepinize selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.Dilerim ki  güzel ülkemiz üzerindeki acılar son bulsun.
Sizleri selamlamak için ses verdim:))tarif birazdan gelecek...

Tarif birazdan gelecek demişim:)şimdiye kadar hiç böyle bir şey yapmamıştım bağışlayın
beni  canlar ve değerli misafirlerim:))malum bayram haftasına girdik ,bu aralar çok yorgunum:)
gece gece yazarım dedim olmadı,ancak şimdi:)
lafı çok uzatmadan hemen reçeteyi vermeliyim:) krem karamel  benim için budur ilk göz ağrım:)
çok hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor şiddetle tavsiye ederim.
Genel olarak , porsiyondan ziyade borcama dökerek hazırlıyorum ,servis ederken dilimleri ters çevirerek  pasta tabağına alıyorum,böylelikle karamelin üste kalmasını sağlıyorum, tercih sizin.

Malzemeler:
1 lt süt
4 yemek kaşığı tepeleme irmik
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ

Karamel İçin:
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kaynar su

Hazırlanması:
Öncelikle karamel  hazırlanmalı,bunun için şeker uygun bir tavaya alınıp kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın,bu arada başından sakın ayrılmayın:)şeker eriyip rengi biraz sarıya dönünce
3 yemek kaşığı kaynar su ekleyin dikkkatli olun üzerinize sıçramasın.
Erimiş şeker kristalleşip taşlaşacak sakın endişelenmeyin kısık ateşte karıştırmayadevam edin hepsi eriyecek,şekerler eridiği zaman ateşten alın daha fazla ateşte kalırsa tadı acılaşır.
Şimdi karamelinizi ısıya dayanıklı kaplarınıza paylaştırabilirsiniz veya bir borcama dökebilirsiniz.

Şimdi bir  tencereye irmik,yumurta,şeker koyup yumurta teli ile karıştırın bir taraftan sütünü ilave edin.Ocağa alın orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin(çok koyu kıvamlı olmuyor akıcı olacak)
üzeri göz göz olunca ateşi kapatın içine vanilya ve yağını ilave edin ,yumurta teli ile bütünleşmesini sağlayın.Paylaştırdığınız karamellerin üzerine yeterince doldurun.
Hazırlayacak olanlara afiyet olsun...
NOT:
Ben daha önce, portakallı irmik tatlısı hazırlamıştım bir su bardağını orada kullandım geriye kalan 4 yemek kaşığı irmiğin hepsini bu tatlı yapımın da kullandım enfes oldu,sanıyorum bundan sonra selva portakallı irmiği tatlılarda daima kullanacağım.
Bu irmik ile hazırlıyorsanız vanilyaya ihtiyaç olmuyor...  


9 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Hiç denemedim bu tatlıyı,tarifini merak ediyorum.Ellerinize sağlık.

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

canım ablam bekliyoruz tarifi zaten fotodan belli enfes bir tarif olduğu hımm bak çok canım çekti :)

Saglıklımutfak dedi ki...

Çok güzel duruyor. Bekliyorum;)

Unknown dedi ki...

AMİN...
KREM KARAMELE BAYILIRIM İRMİKLİSİNİ HİÇ YEMEDİM KESİN BUDA GÜZELDİR.

Unknown dedi ki...

OYUMUDA VERDİM BAŞARILAR DİLERİM BUARADA:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Amin İncim,
RABBİM başka acılar göstermez İnşallah.

Krem karamel nefis görünüyor,tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgilerimle...

Birsel ve İrem dedi ki...

Süper görünüyor, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar hiç yapmadığım bir tatlı. Bir kez hazır karışımdan denemiş ama pek beğenmemiştim. Bu tarifi denemeyi çok isterim; içimden bir ses çok beğeneceğimi söylüyor:))
Sevgiler.

zeymurancafe dedi ki...

çok çok güzel gorunuyor ellerıne sağlık canım

Nigar SARGIN dedi ki...

Sürekli yaparım.İrmiklisini denememiştim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler