Selamlar değerli misafirlerim.TV.deki çok eski yemek tarifleri veren ustalardan ümit ustayı hiç kaçırmadan takip ederdim o zamanlar:)Ben aslında bir tarifi denemek istediğimde önce orjinal tariften hiç ayrılmadan aynısını uygularım,lezzet hoşumuza gitmişse o zaman içine bu da yakışır yada şöyle yapılabilir diye değişikliğe giderim .Bu bağlamda ,ümit ustanın tarifleri çok güzel fakat benim illa tarifte değişikliğe gitmem gerekiyor:)zira her yemekte 250 gr margarin kullanıyordu:))
ara da bir yenen,yağlı börek yada yemek elbette önemli değil bunu da belirtmeden geçmeyelim:)biz bu kadar yağlı yemeklere böreklere çok alışık değiliz:))
Bu börek ümüt usta böreği diye kayıtlı defterimde ,acil gelen konuklara hemen bu şekilde katlayıveririm:))kat kat olduğu için doyurucuda oluyor doğrusu.Sadece içindeki margarin veya isterseniz tereyağ'ını kaldırdım yerine sıvıyağ ekledim çıtır çıtır bir lezzet .Yok ben zeytinyağ ile hazırlarım derseniz ,o zaman yumşacık börekleriniz olur:)tercih sizin nasıl hazırlamak isterseniz .
Size önerim şekil olarak denemeniz..
Görüşmek üzere sevgi ile kalın...
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
İçi İçin:
İstediğiniz bir iç malzemesi
Hazırlanması:
Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz şekilde ; önce bir yufkayı seriyoruz su ve sıvıyağ karışımı ile yufkanın her tarafını ıslatıyoruz.Sonra yufkayı katlayarak -D- şekline getiriyoruz.Daha sonra tekrar katlayarak kocaman bir üçgen elde ediyoruz.Elde ettiğimiz bu üçgeni 4 parçaya bölüyoruz,istediğimiz iç malzemesini kullanarak yan uçlarını içeri katlamadan sigara böreği şeklinde sarıp ,fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp , önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun..
6 yorum:
Inci borek super olmus
Afiyet olsun
Sevgiler
Bu börek çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık sevgili İnci
bende bugun tadını kruvasana benzettiğim bir tarif yayınladım:) kruvasanın tadını seviyorum onun için onunla ilgili tarifler dikkatimi çekiyor. böreğide çok lezzetli ve çıtır görünüyor ellerine sağlık...
gerçektende hep öyleydi ümit usta.keke bıle 250 gr margarin kullanırdı.bu arada börek nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
hııım harika görünüyorlar canım eline sağlık:)
cok güzel olmuslar....ellerine saglik
Yorum Gönder