Tüm misafirlerime selamlarımı gönderiyorum.Aralık ayında olduğumuz halde bugün istanbulda muhteşem güzel bir hava var:))bu güzel günleri dışarı çıkarak değişik aktivitelerle değerlendirmek lazım.Muzlu pudig ,Krem Karamel tarifim ile neredeyse aynı reçete .İçindeki irmik azaltılıp içine muz püresi ve portakal kabuğu ekledim süper bi lezzet oldu :) muz ve portakal aroması severler için denenesi bir tarif tavsiye ederim.
Şimdilik sevgi ile kalın,görüşmek üzere...
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı irmik
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tereyağ
2 adet muz
1 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanması:
Hazırlayacağınız tencereye ,püre haline getirdiğiniz muzlar ve irmik,şeker,yumurta,portakal kabuğu rendesi ilave edilip yumurta teli ile karıştırılır.Süt'ü azar azar karıştırarak ilave edilir ve ocağa alınır.Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirilir.Üzeri göz göz olunca ateşten alınır,içine bir çay kaşığı
tereyağ ilave edilir.Mikserle 3-4 dakika çırpılır ve soğumadan kaselere paylaştırılır.
Afiyet Olsun..
NOT:
Selva makarnaların portakallı irmiğini kullanarak da hazırlayabilirsiniz.Portakal aroması istemiyorsanız ,bir paket vanilya ilave etmenizi öneririm.
10 yorum:
Gerçekten muz kokusu burnuma geldi.
Ellerine sağlık
Sevgiler
portakallı her lezzeti severim.harika olmuş cnaım.sunumda çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerinize sağlık ...
muz da severim portakal da,sen yaptınmı daha çok severim ellerine sağlık İnci ablam
tam benim kuzucuğa göre olmuş,en kısa zamanda denenecekler listesine girdi bile,ellerine sağlık ablacım..
Canim ellerine saglik bu güzel tariflerini benim etkinlikde de görmek isterim, seni ve okuyan tüm arkadaslari bekliyorum, sevgiler....
Sütlü tariflere bayılıyorum eline sağlık canım..
ablacım ellerine sağlık sen ne yapsan hepsi şahane olur ellerine sağlık afiyet bal olsun kocaman sevgiler
ay nefis olmuş İncim eline sağlık :)
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr....
Yorum Gönder