19 Haziran 2012 Salı

HALLEY PASTA


Bakmayın fotoğrafın iyi gözükmediğine enfes bir lezzet oluyor şiddetle tavsiye ederim:))
Keklerin arasına krema sürmeden de hazırlayabilirsiniz.Hatice'ciğimin reçetesini aynen uygulamaya çalıştım fakat sos'u bir taşım kaynatarak pişirdim, daha yoğun bir sos oldu  böylesini de kesinlikle tavsiye ederim.Kek'i 24x24 cm kalıpda pişirdim  bu şekilde biraz kalın oluyor,arasına krema sürecekseniz, kek'i pişirmek için biraz daha büyük bir kalıp kullanmanızı öneririm.
Hazırlaması yazmaktan çok daha kolay :))Halley pastayı  istediğiniz ölçü ve şekillerde kesebilirsiniz...

Malzemeler:

 Kek İçin:
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ(ince bel olandan)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
vanilya

Ara Krema İçin:

7 çorba kaşığı un
1/2 litre süt
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri

Sosu için:
Bu ölçülerdeki sos  malzemesi  pişirdiğim için yeterli gelmedi , sos'u pişirerek hazırlamak isterseniz çift ölçü hazırlamalısınız.

1,5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 3 çorba kaşığı kakao

Üzeri için: Hindistan cevizi

Hazırlanması:
Oda ısısındaki yumurtalar ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.Sonra sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.Kabartma tozu ve vanilyayı un ile karıştırın eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin kaşık ile karıştırıp fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış kalıbınıza dökün.
Önceden ısıtılmış  175 derecedeki fırında pişirin.Pişip pişmediğini kürdan yöntemi ile kontrol ederek
fırından çıkarın.İyice soğuduktan sonra  kare kare dilimleyin.Dilimlenmiş bir kare kek parçasını;  pişirdiğiniz veya kendi içinde karıştırdığınız sosa bulayıp 1-2 saat buzdolabında bekletin.

ARASINA KREMA SÜRECEKSENİZ  YAZDIĞIM KISMA KADAR AYNEN UYGULAYIN.
Kremasız hazırlayacaksanız sosa batırdıktan sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis edeceğiniz tabağa dizin.

Ara Krema  Hazırlanması:
Labne peyniri hariç tüm malzemeler ile muhallebi hazırlayın ve ocaktan alıp biraz ılındıktan sonra
suyunu süzdüğünüz labne peynirini ekleyin, mikserle  3-4 dakika çırpın.
sosa batırdığınız ve 1-2 saat dinlenmiş kare keklerinizi ortadan kesip arasına krema sürün  ve kapatın
hindistan cevizine bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin.
NOT:
Arasına krema süreceğimiz işlem sırasında,sos'a batırıp dinlenmeye bıraktığımız kekler tepsiye yapışabiliyor.Bunu önlemek için sos'a batırdıktan sonra sadece alt kısmını hindistan cevizine batırıp
tepsiye dizmeli.Bu şekilde yapışmasını önlemiş oluruz.

5 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok güzel ve hafif bir pasta oluyor,ellerine sağlık..

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım zaten çikolatalı bir şeyler istiyor. üstüne bunu gördüm. İncim valla olsa da yesem. Ellerine sağlık

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Bende yapmıştım canım çok şahane bir lezzet herkes denemeli ellerine sağlık canım..

fatosun mutfagından... dedi ki...

nolmuş görüntüsüne..bence nefiss görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Canan teşekkür ederim canım:)
Hilal'im koş gel diyeceğim:)
Öznur'um denenesi bir tarif değil mi canım:)
Fatoş'cuğum teşekkür ederim:)güzel bakmışsın canım.
Canlarım değerli yorumlarınız için,hepinizi sevgiyle sarılıp öperim...