13 Haziran 2012 Çarşamba

KESME MARAŞ DONDURMASI


Mutfağa dair yeni çıkan ne varsa herşey benim de olmalı:))ne olacak bu halim bilmiyorum. Gerçekten ,mutfağımda hareket edecek yerim  kalmadı:) aslında böyle sızlandığıma da bakmayın
bulurum bir yer de ,tek korkum Tefal'in gece gündüz uyumayıp yeni icatlarına devam ediyor olması:))
Dondurmacım ile ilk hazırladığım maraş dondurmasını paylaşıyorum sizlere,ayrıntılı anlatımları
ileriki bir günde  bir defa paylaşacağım. Kullanması çok kolay bir makina zira,dondurmamı sağlıklı, sağlıklı evde kendim hazırlarım diyen herkese tavsiye ederim .
Tek yapmanız gereken makinanın haznesini bir gün süre ile derin dondurucuda bekletmeniz  ve hazırladığınız dondurma karışımının soğutulmuş olması hepsi bu kadar, gerisini dondurmacım ne yapacağını biliyor:))
Malzemeler:

1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
12 gr salep (3 tepeleme çay kaşığı)

Hazırlanması: 
Dondurmacım ile dondurma hazırlarken ilk yapacağımız şey,  makinanın haznesini bir gece boyunca derin dondurucuda bırakmak.(10-12 saat)
Süt,salep ve şekeri orta ateş üzerinde karıştırarak  kaynatın.Çabuk soğusun isterseniz başka bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın.ılındığı zaman buzdolabına kaldırın.
Dondurma hazırlamanın ön işlemleri bu kadar şimdi makinamızı buzluktan çıkarıp kapağını kapatıp
önce 1-2 saniye boş olarak çalıştırıp ,hazırladığımız karışımı makinanın kapağını açmadan boşaltmak.
25-30 dakika sonra  maraş dondurmamız  kıvam almış oluyor.
Buzlukta saklayabileceğimiz bir kaba boşaltarak  donmaya bırakabiliriz .


2 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Bende dün aldım, haznesi deepfreezede soğuyor.Maraş dondurmasını deneyeceğim, özellikle içinde krema yok diye tercih ettim.İyi günlerde kullanın.

Cafe Portakal dedi ki...

inci ablam süper bu ya ellerine sağlık