Merhabalar..Yıllardır basından ve TV.lerden hayranlıkla takip ettiğim şeflerden Gühan Hocam ile yan yana gelip, uzun uzun sohbet edip bir de kitap imzalatacağımı söyleselerdi herhalde inanmazdım:)Evet gülhan hanımı belki de ilk çıkış yıllarından beri hiç bir yayınını kaçırmadan izlemişimdir ,üstelik verdiği reçetelerle yemek defterim zaten kitap olmuştu açıkcası:))Konusunda muhteşem donanımlı, birebir tutan reçeteleri ile herkesi mutfağa sevdirmişDaha önce Sihirli mutfak ardından kriz mutfağı kitabını yazan gurme yazar Gülhan hocamhalen yemek atölyesinde eğitim veriyor.139 tarif ile hazırladığı son kitabı ise"ÇAY SAATİ "Hamsili börek ,gülhan hocamın son kitabından hazırladığım bir lezzet .Biz ailece çok severek yedik:))enfes bir lezzet oluyor şiddetle tavsiye ederim.Aynı zamanda ve özellikle balık sofrasında mutlaka buunması gereken ara sıcak olur düşüncesindeyim:)Gülhan hocamın yolu açık olsun,devam eden çalışmalarında başarıyla attığı imzaların takipçisi olmaya devam edeceğim...
Malzemeler:
500 gr hamsi
1 orta boy kuru soğan
1 tane yumurta
3 dilim bayat ekmek(1 tane kepekli sandviç kullandım)
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
2 tane taze yufka
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanması:
Temizlenmiş hamsilerin kılçıklarını ve kuyruklarını kesip atın.Etlerini ince ince kıyın veya robottan geçirin.İncecik kıyılmış soğan ve maydanozu hamsilerin üzerine dökün.Ekmek içlerini ufalayın ,arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ile tatlandırıp yumurtayı kırdıktan sonra kaşık ile karıştırın.
Daha sonra aşağıda fotoğrafladığım gibi yufkaları önce ortadan ikiye bölün sonra 4-5 cm olacak şekilde şeritlere kesin.Uç kısmına iç malzemesini yerleştirin ve sağdan sola doğru üçgen olacak şekilde katlayın.Yufkanın bitimine kadar devam edin.Son uc kısmını ister içine kapatın veya su ile ıslatın açılmasın. Tüm börekleri bu şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
5 yorum:
hamsiyi çok severim :))
ama daha önce hemsili börek hiç duymamıştım :(((
ama çok iiy bir fikir olmuş...
mutlka deneyeceğim :))
lezzetini düşünemiyorum bile :))
ellerinize sağlık......
İnci'm çok enteresan bir tarif vermişsin nasıl güzel oluyor mu ?Vallahi aklıma soktun yapayım ben de bu hamsili böreği.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle..
Gurme şirine,vişnabım deneyip beğenmediğimiz hiç bir tarifi yayımlamıyorum bu yorumu okuyan
tüm misafirlerimede seslenmiş oluyorum böylece de:)
kesinlikle denenesi bir lezzet şiddetle öneririm.Şu sıra hamsilerde çok lezzetliyken:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
İncim,ellerine sağlık.Ben biraz değişiğini yapmıştım,bu tarifi de muhakkak deniycem.
Tek sorun biz kızartmadan kaçındığımız için fırında düşünüyorum ama içine harç sürsem mi bilemedim?
İncim,sana ve ayrıca severek takip ettiğimiz Gülhan hanıma da teşekkürler:)Ellerinize emeklerinize sağlık:)
Sevgiler...
Ahh ahhh İncim fena aklıma soktun hamsili böreği hatta bugün yarın yapasım var tadını sen çok güzel dedin ya tariflerine güvenim sonsuz canım..
Yorum Gönder