26 Eylül 2012 Çarşamba

HAMSİLİ BÖREK

 
Merhabalar..Yıllardır  basından ve TV.lerden hayranlıkla takip ettiğim  şeflerden Gühan Hocam ile yan yana gelip, uzun uzun sohbet edip bir de kitap imzalatacağımı söyleselerdi herhalde inanmazdım:)Evet gülhan hanımı belki de ilk çıkış yıllarından beri  hiç bir yayınını kaçırmadan izlemişimdir ,üstelik verdiği reçetelerle yemek defterim zaten kitap olmuştu açıkcası:))Konusunda   muhteşem donanımlı,  birebir tutan  reçeteleri ile herkesi mutfağa sevdirmişDaha önce Sihirli mutfak ardından kriz mutfağı kitabını yazan  gurme yazar Gülhan hocamhalen yemek atölyesinde  eğitim veriyor.139 tarif  ile hazırladığı  son kitabı ise"ÇAY SAATİ "Hamsili börek ,gülhan hocamın son kitabından  hazırladığım bir lezzet .Biz ailece çok severek yedik:))enfes bir lezzet oluyor şiddetle tavsiye ederim.Aynı zamanda ve özellikle balık sofrasında mutlaka buunması gereken ara sıcak olur düşüncesindeyim:)Gülhan hocamın yolu açık olsun,devam eden çalışmalarında başarıyla attığı imzaların takipçisi olmaya devam edeceğim...
 
Malzemeler:
 
500 gr hamsi
1 orta boy kuru soğan
1 tane yumurta
3 dilim bayat ekmek(1 tane kepekli sandviç kullandım)
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
2 tane taze yufka
kızartmak için sıvıyağ
 
Hazırlanması:
Temizlenmiş  hamsilerin kılçıklarını  ve kuyruklarını kesip atın.Etlerini  ince ince kıyın veya robottan geçirin.İncecik kıyılmış soğan ve maydanozu hamsilerin üzerine dökün.Ekmek içlerini ufalayın ,arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ile tatlandırıp yumurtayı kırdıktan sonra kaşık ile karıştırın.
 Daha  sonra aşağıda fotoğrafladığım gibi yufkaları önce ortadan ikiye bölün  sonra  4-5 cm olacak şekilde şeritlere kesin.Uç kısmına  iç malzemesini yerleştirin ve sağdan sola doğru üçgen olacak şekilde katlayın.Yufkanın bitimine kadar devam edin.Son uc kısmını ister içine kapatın veya su ile ıslatın açılmasın. Tüm börekleri bu şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarıp sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...





 

5 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

hamsiyi çok severim :))
ama daha önce hemsili börek hiç duymamıştım :(((
ama çok iiy bir fikir olmuş...
mutlka deneyeceğim :))
lezzetini düşünemiyorum bile :))
ellerinize sağlık......

vişnap dedi ki...

İnci'm çok enteresan bir tarif vermişsin nasıl güzel oluyor mu ?Vallahi aklıma soktun yapayım ben de bu hamsili böreği.Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle..

İnci Yemek dedi ki...

Gurme şirine,vişnabım deneyip beğenmediğimiz hiç bir tarifi yayımlamıyorum bu yorumu okuyan
tüm misafirlerimede seslenmiş oluyorum böylece de:)
kesinlikle denenesi bir lezzet şiddetle öneririm.Şu sıra hamsilerde çok lezzetliyken:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İncim,ellerine sağlık.Ben biraz değişiğini yapmıştım,bu tarifi de muhakkak deniycem.
Tek sorun biz kızartmadan kaçındığımız için fırında düşünüyorum ama içine harç sürsem mi bilemedim?

İncim,sana ve ayrıca severek takip ettiğimiz Gülhan hanıma da teşekkürler:)Ellerinize emeklerinize sağlık:)
Sevgiler...

vişnap dedi ki...

Ahh ahhh İncim fena aklıma soktun hamsili böreği hatta bugün yarın yapasım var tadını sen çok güzel dedin ya tariflerine güvenim sonsuz canım..