11 Ekim 2012 Perşembe

LEZİTA İLE YENİ LEZZETLER

 
  Geçtiğimiz haftada Lezita  henüz piyasaya çıkmamış ürünlerini  MSA'da düzenlediği etkinlikle
bize tanıttı.Sizlerin daha önce bildiği  Pratik Şef  ailesine  katılan yeni  ürünleri  sadece  dört dakikada hazırlamanın ve aynı zamanda sağlıklı ve güvenilir olmasının keyfini çıkarmalısınız.Lezitanın ,yeni ürünleri ;Özel kaplamalı nugget,Pişmiş fileto parçası ve  Acı Soslu Pişmiş Kanat,  ile  tanışıp hep birlikte pratik lezzetler hazırlayıp  keyifle yedik:)Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..
 
Etkinlik gecesinden  bir tarif ile şimdilik  sevgi ile kalın.Görüşmek üzere...
 
Baharatlı Sote Mevsim sebzeleri,Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat
 
Malzemeler:
 
8  tane lezita acı soslu pişmiş kanat
1 tane havuç
1 tane kabak
100 gr brokoli
50 gr brüksel lahanası
2 dal taze kekik
2 dal biberiye
20 gr tereyağ
tuz,karabiber
 
Hazırlanması:
Acı soslu kanatları önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10-15 dakika pişmeye bırakın.
Siz bu arada sebzeleri sertlik durumuna göre haşlayın.İstediğiniz şekilde ayıklanmış ve doğranmış sebzelerden önce havuç  kaynar suyun içinde haşlanmaya bırakılır 2-3 dakika ralıklarla sırası ile
brüksel lahanası,brokoli ve kabak orta sertlikte haşlanır.Suları süzülen sebzeler buz dolu tasın içine boşaltılır böylece sebzelerin renklerini korumuş oluruz.
Soğuyan sebzeleri  süzgeçe alıp  süzülmeye bırakalım.Bir tavada tereyağını eritelim sebzeleri
4-5 dakika soteliyelim.Balzemik sirke,taze kekik ve biberiye ile lezzetlendirip fırından çıkardığımız tavuk kanatlar ile birlikte servis edelim.
Afiyet Olsun...

 
 
Lezita’dan Türk mutfağına yenilikçi, leziz, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler
Açılışta yaptığı konuşmada, Lezita’nın kurulduğu 2006 yılından bu yana kalitesi, hijyeni, lezzeti ve ürün çeşitliliği ile sektörünün önde gelen markaları arasındaki yerini aldığını vurgulayan Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, “Lezita, bugün, toplam 100 bin metrekarelik alanı ve yüzde 7’lik pazar payı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik et entegre tesislerinden biri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, lezzetli, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler sunma hedefinin en güzel örneklerinden olan Pratik Şef Ailesi’ni bu yıl ki en önemli ürün ailesi olarak tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Sadece dört dakikada hazırlanan adı üstünde son derece pratik seride, modern ve son teknolojilerle, yüksek hijyen standartlarında üretilen çıtır kaplamalı pratik ürünlerimiz, köftelerimiz ve geleneksel döner ürünlerimiz yer alıyor” dedi.
Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat her damak zevkine hitap ediyor
Pratik Şef Ailesi’nin en yeni üyelerinden olan Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese hitap eden ve evden restoranlara tüketilebilen bir ürün. Lezita, önce tazecik kanatları özenle seçiyor. Sonra bu nefis kanatları, özenle soslayıp, çeşitli malzemelerle süslüyor. Son olarak da fırında nar gibi olana kadar güzelce pişiriyor. Size de sadece, birkaç dakikada ısıtıp afiyetle yemek kalıyor. Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, yanında baharatlı sote mevsim sebzeleri ile servis edilince bir harika oluyor.
Lezita Pişmiş Fileto Parçası’na doyum olmuyor
Kemiksiz göğüs etinden üretilen Lezita Pişmiş Fileto Parçası, Pratik Şef Ailesi’nin diğer üyeleri gibi dört dakikada pratik bir şekilde hazırlanıyor. Lezita Pişmiş Fileto Parçası hazırlanırken, göğüs eti inceltilip şeritler halinde kesiliyor, üzeri özel bir kaplama ile kaplanarak farklı bir lezzet ve çıtırlık kazandırılıyor. Etkinlikte röşti patates ile servis edilen Lezita Pişmiş Fileto Parçası, hafif ve lezzetli bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Yüzde 100 piliç göğüs etinden Lezita Özel Kaplamalı Nugget
Pratik Şef Ailesi’nin bir diğer yeni üyesi, yüzde 100 piliç göğüs etinden üretilen Lezita Özel Kaplamalı Nugget. Sadece piliç göğüs eti kullanılarak hazırlanan karışım, karabiber ve tuz ile lezzetlendiriliyor. Kendine özgü şeklini alması için özel kalıplardan geçirilen bu lezzet, kesildiğinde bembeyaz göğüs eti ortaya çıkıyor. Siyah zeytinli endivyen yeşillik salatası ile servis edilmesi öneriliyor.
Lezita Pratik Şef Ailesi hem pratik hem çeşit çeşit
Pratik Şef Ailesi’nde Lezita’nın modern ve son teknolojilerle, yüksek hijyen standartlarında üretilen çıtır kaplamalı pratik ürünleri, köfteleri ve geleneksel döner ürünleri yer alıyor. Pratik Şef Kaplamalı ürün grubu Lezita Schnitzel, Nugget, Cordon Bleu ürünlerinden oluşuyor. Geleneksel yöntemlerle döner ocakları karşısında pişirilen dönerin lezzetini sunan Pratik Şef Döner Grubu’nda, Döner Pişmiş ve Piliç Döner yer alıyor. Ekmek içi, soğan ve maydanoz kullanılarak, doğal yöntemlerle harmanlanan Pratik Şef Köfte Grubu’nda Lezita Adana, Parmak, Kasap, Misket ve Kadınbudu köfteler sunuluyor. Bunlara ek olarak Piliç Burger de Pratik Şef ürün grubunda hayata kolaylık ve lezzet sunmaya devam ediyor. Lezita’nın Pratik Şef lezzet çeşitliliği içerisinde karar vermek vakit alırken, servis etmek sadece dört dakika sürüyor. Hijyenik ve sağlıklı malzemelerden el değmeden üretilen ürünler, üretimin her aşamasında uzman gıda mühendisleri tarafından kontrolden geçiriliyor.

4 yorum:

ilhan dedi ki...

Tavuğun yanında sebzeler harika olmuş. Ellerinize sağlık.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba canım,
Geçmiş olsun ziyaretin ve duaların için çok teşekkürler.
Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
Sevgiler...

HaticeMutfakta dedi ki...

Elleriniz sağlık. Harika olmuş..

İnci Yemek dedi ki...

Arkadaşlar benim için çok değerli yorumlarınız için teşekkür ederim:)
sevgilerimle...