Kan şekerini yükseltmeyen ayrıca tok tutan ,çok faydalı bir besin olan bulgur pilavlarını haftada 2-3 defa pişirmenizi öneririm.
Daha önce hazırladığım reçetelere de bakabilirsiniz..
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük kuru soğan
2-3 domates
3 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
2 su bardağı sıcak su
tuz
Hazırlanması:
Pilav tenceresine yağları alıp erimeye bırakalım üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip kısık ateşte kavrulsunlar.Çekirdeklerinden ayıklanmış ve ince doğranmış biberleri de ilave edelim arada bir karıştırmayı unutmayalım.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri de ilave edip tencerenin kapagını kapatalım.Domatesler yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra yıkanmış bulgurumuzu tencereye ilave edip 2-3 dakika kavuralım.Üzerine 2 Su bardağı
sıcak su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım.
Ateşten almadan önce tuz ile lezzetlendirip ateşten alalım.Üzerine kağıt havlu sererek demlemeye bırakalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder