31 Ekim 2012 Çarşamba

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI


Kan şekerini yükseltmeyen  ayrıca tok tutan ,çok faydalı bir besin olan bulgur pilavlarını haftada 2-3 defa pişirmenizi öneririm.
Daha önce hazırladığım reçetelere de bakabilirsiniz..




Malzemeler:

1 su bardağı   pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük kuru soğan
2-3 domates
3 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
2 su bardağı sıcak su
tuz

Hazırlanması:
Pilav tenceresine yağları alıp erimeye bırakalım üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip kısık ateşte kavrulsunlar.Çekirdeklerinden ayıklanmış ve ince doğranmış biberleri de ilave edelim  arada bir karıştırmayı unutmayalım.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri  de ilave edip tencerenin kapagını kapatalım.Domatesler  yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra yıkanmış bulgurumuzu tencereye ilave edip 2-3 dakika kavuralım.Üzerine 2 Su bardağı
sıcak su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım.
Ateşten almadan önce tuz ile lezzetlendirip ateşten alalım.Üzerine kağıt havlu sererek demlemeye bırakalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: