Tüm takipcilerime sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Uzun bayram rehavetinden hala çıkamadım desem hiç yalan olmaz:))okullar açılıp yeni dönem başlayınca arada ki uzun tatilleri sevmiyorum aslında:)bütün dengeler bozuluyor.Biliyorum çalışanlar ve özellikle öğrenciler pek severler ara tatilleri,neyse bir kaç güne normale dönerim umarım. Tekrar geçmiş bayramınızı kutlarım efenim:)Ne kadar güzel bir dinimiz var, Bütün hanelerdeki tencerelerde et kaynıyor
çok duygulanıyorum bu anlarda, Allah kurban kesen herkesin kurbanını kabul etsin.Şimdi herkesin mutfagında etleri varken, benim Efendi babamdan öğrendiğim reçetemi denemenizi tavsiye ederim:)buyrun nasıl hazırlamışım.
Görüşmek üzere sağlıklı ve sevgi ile kalın...
Malzemeler:
1 kg but dana eti
10-15 tane küçük boy kuru soğan veya arpacık soğanı
1-2 tane sivri biber
karabiber,tuz
Hazırlanması:
İrice doğranmış etleri yıkayıp süzün, büyükçe bir tencereye alın.Etlerin üzerini geçecek kadar su ve 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip pişmeye bırakın.(Üzerine ilave edeceğiniz su miktarının çok da önemi yok zira etiniz pişmemiş ise sıcak su ilave edeceksiniz)Etler yarı piştiği zaman kabukları soyulmuş soğanları ve çekirdeklerinden temizlenmiş irice doğranmış biberleri ilave edin.çok kısık ateşte etler ve soğanlar iyice yumşayıncaya kadar pişirin.Ateşten almadan önce tuz ile tatlandırın ve ateşten alın.Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...
NOT:
Yemeğin suyu , tenceredeki etin yarısı kadar olmalı.Ayrıca kemikli et ile de hazırlayabilirsiniz..
3 yorum:
Ellerinize saglik afiyetler olsun nefis görünüyor
Mmmm etin has buradaymış:)
Geçmiş bayramın mübarek olsun canım.
rehavet hep var,sağlık olsun deyip geçiyorum:)
Yahni hakikaten enfess.
Ellerine emeğine sağlık.
Şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..
Canlarım değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim:)sevgi ile öpüyorum ikinizi de..
Yorum Gönder