17 Şubat 2013 Pazar

FIRIN POŞETİNDE ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Tüm takipçilerime ve blog arkadaşlarıma sağlıklı mutlu haftalar dilerim.Uzun zamandır  listemde hazırlanmayı bekliyordu:) sevgili Nilay da gördüğümden  beri aklımdaydı hazırladım,yayımlamaya değer bulduğum ,bu tarif için fikrim şudur;fırın yemeği  yapmak  için  fırınınızı ısıtmışsanız, aynı zamanda bu dolmayı da birlikte pişirmenizi önereceğim.İç malzemesini,daha önceki  Dolma  tariflerim gibi  hazırladım.Buyrun nasıl pişirmişim;

Malzemeler:
1/2 kg dolma biber
1 su bardağı  pirinç
2 tane kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salças
1-2 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı dolma baharı
1 su bardağı sıcak su
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur .Yıkanmış pirinçler,tuz şeker ve salçaları ilave edilip kavurmaya devam edilir,sıcak suyu dökülür pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pirinçler demlenmeden önce nanesi ve baharatı ilave edilir demlenmeye bırakılır.Dolma biberler ayıklanır, hazırlanan iç malzeme ile çok sıkıştırmadan yeterince doldurulur.İç malzemesi ile doldurulmuş dolmalar fırın poşetine dizilir.1 su bardağı su,zeytinyağ ve tuz bir kap içinde karıştırılıp  dolmaların bulunduğu  poşete boşaltılır.Poşetin ağzı sıkıca bağlanır.Kürdan ile poşet,bir iki yerinden delinir,fırın tepsisine yerleştirilip , pirinçler uzayıncaya kadar fırında pişirilir.Soğuduğu zaman servis edilir...

12 yorum:

Asuman la dedi ki...

çok akıllıca valla :) ellerine sağlık İnci ablacım..Ayrıca blogum da ki yorumuna çok teşekkür ederim valla nasıl hoşuma gitti yazdıkların bayıldım valla :)

vişnap dedi ki...

Fırın poşetinde bak bunu hiç duymamıştım İnci'm lezzetine nasıl bir katkı sağlıyor inan merak ettim denemeli diyorum.Afiyetler olsun canımmm .Kocaman öptüm..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık ablacım poşette hiç yapmadım ama fırınlamışlığım çoktur:)

Tuğba dedi ki...

ilginç pişirme şekli Lezzeti kesin süperdir su bırakma falan ay İnci abla ellerine sağlık ağzım sulandı:))

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Dolma aşığı olarak o tabağı alıyorum canım:)
Dolmayı poşette denememiştim,deniycem.Ellerine emeklerine sağlık.
Sevgiler...

İnci Yemek dedi ki...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim canlarım:)şu sıralar çok yoğunum biraz mola:)
en kısa sürede döneceğim.
Hepinize,kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

elifinterazisi dedi ki...

Ellerine sağlık, güzel fikirmiş. Afiyetler olsun:)

YELDA dedi ki...

ellerinize sağlık, çok severim biber dolmasını ama bu yöntemle hiç pişirmemiştim , çok leziz görünüyor.

melahat nuroglu dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK DEĞİŞİK BİR PİŞİRME TEKNİĞİ EMİNİM ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR

İnci Yemek dedi ki...

Canlarım tekrar çok teşekkür ederim:)değişik lezzetler hazırlamayı seviyorsanız, çok ideal bir tarif diyebilirim.Adeta fırınlanmış biber dolması diyebiliriz.
Hepinize,kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Adsız dedi ki...

Tarifinizi aynen uyguladım. Çok lezzetli oldu.

Teşekkürler

Semra Uzun

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili Semra,öncelikle sayfama göstermiş olduğunuz ilgiye değerli yorumunuza çok teşekkür ederim:)
Tarifimi denemiş beğenmiş olmanızdan çok mutlu oldum:) sizinde ellerinize sağlık,yiyenlere afiyet olsun.
Diğer lezzetleri de gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...