21 Mayıs 2013 Salı

ERKEK ANNESİ OLMAK

Herkese sevgiler selamlar.Bir ana baba Allah tarafından hediye edilmiş bir evlattan başka ne isteyebilir ki:)benim ne abim nede erkek kardeşim oldu,çekirdek  ve büyük ailemize ilk ve en büyük hediye idin aslan oğlum:)
 
Kırk uçurduğumuzda artık ele avuca geldi büyüdün ,bir de yürüse bu iş tamamdır dediğim..

 Yürümeye başladığında,düşeceği kalkacağı yerleri bilse diye sabırla beklediğim...
 Artık yaş günlerinin bilincine varıp ,ellerimle hazırladığım pastanın üzerinde yanan mumları üflediğinde tamamdır, artık büyüdün zannettiğim:)
 Kardeşin olduğunda, beni ve küçük kız kardeşini  sarıp sarmalaman  işte şimdi büyüdü olgunlaştı dediğim...
  Spora ve  Basketbola olan merakın ile bu çocuk basketbolcu olacak yolunu çizdi,kendi kararını veriyor çok büyüdü, zannetmemiz:)

Ana baba  çocuklarının sağlıklı ve başarılı olmasından başka ne ister ki.Üniversiteyi bitirdiğin zaman Bizi gururlandırdın ve onurlandırdın...

 Aslında en büyük gurur ve onuru seni asker ocağına teslim ettiğimizde daha çok anladım.Bir şeyi daha farkına vardım ki,kuş yuvadan uçtu bu alıştırmalardı.Artık ,tamamdır bu çocuk çok büyüdü dediğimiz...
 Muhteşem bir fotoğrafçı olacağın çok süpriz olsada,biraz düşününce; fotoğrafçılığının genlerinde olduğunu ,dedenden sana miras kaldığını bilirdim...
Aynı şekilde maceracı ruhunda  genler ile miras olabilir:))

Tuttuğun takım aşkın, evet,evet ,tamamen babadan oğula geçti fakat bu kadar fanatik olacağına asla inanmazdım:))

 Basketbolcu olacak bu çocuk dedik yok yok  yine babadan miras genler harekete geçti:)tutkuyla aşkla futbol hakemi oldun...
 Babandan sonra ki kahramanını aklına ve gönlüne zaten yazmışsın  geç de olsa anladık:)
Sanki bir çırpıda geçti gitti yıllar,oysa sen büyürken ne zor günlerden geçerek sınandık.Hala aklıma geldikçe ağladığım; seksenli yıllarda yeni yeni  revaçta olan  sera sebze ve meyveler  pazarda boy gösterdiğinde istemen.Sakız kabağı ,bir küçük çocuk ,sakız kabağı kızartmasını sever mi hiç ,sen ilk olmalısın:)şimdiki gibi gramla alınmadığı, kilo ile alma zorunluluğu olan körolasıca çilek,muz....bu sebze ve meyveleri doyasıya alamadığım için, hala nefret ediyorum  kabaktan,çilekten,muzdan...

 
Analar babalar çocukları kaç yaşına gelsede  büyüdüklerini  kabul etmiyorlar  sanırım:)Bir dünya güzeli ile nişanlandığın gün  büyüdüğünü kabul etsemde hala gözümde çocuk olarak kaldığını kimselere anlatamam :))Aşkla,mutlulukla başladığınız bu yolda sonuna kadar sevgi ve saygı ile
devam edin inşallah, canım oğlum ve kızım...

33 yorum:

Unknown dedi ki...

Ah İnci ablacım, ağlattın yahu beni...Can'ı düşündüm tabii ki. Bi gün ben de bunları yazacağım inşallah, göz açıp kapayıncaya kadar hem de:( Zaman ne çabuk akıp geçiyor...ne mutlu sana...Allah hepimize hayırlı evlat nasip etsin. Onların mutluluklarını göstersin...daha ne isteriz ki, di mi...

Unknown dedi ki...

Erkek annesi olarak duygularınızı çok iyi anlıyorum. Okurken gözlerim doldu. Allah tüm çocukların yollarını açık etsin. Herşeyin güzeli onlar için olsun.

Adsız dedi ki...

ALLAH(C.C) Bağışlasın. Mutluluklar

İnci Yemek dedi ki...

Renanım,böyle bir yazı hazırlamak istedim dün kafamda tasarladım.Konu ile ilgili fotoğrafları seçerken girdiğim duygu selindeyim henüz):yıllar bir çırpıda bitir aslında anın tadını doyasıya yaşamak lazım ama hayatın içindeki iniş çıkışlar yüzünden malesef farkına varamıyoruz.
Her işin başı sağlık evlatlarımızın sağlıklı huzurlu olduğunu bilmek kadar güzel ne olabilir ki değil mi:)Allah sağlıkla sizlerede göstersin bu mutlu günleri inşallah canım benim.
en kocamanından öpüyorum seni...

ilhan dedi ki...

Okurken çok duygulandım. Benimde 2 oğlum var. 2 kardeş beraber ayrı oyuruyorlar. Alakasız bir yerde bir patlama olsa hemen telefona sarılırım, ama onlar benimle dalga geçerler. :)) Dediğiniz gibi çocuklar kaç yaşında olursa olsun anne, baba gözünde büyümezler. Koskoca adamdı 2 çocukla annemlere giderdik, dönerken rahmetli annem arabayı dikkatli kullan, üşütme falan derdi.:)) Oğlunuza yaşam boyu mutluluk ve çooook şans diliyorum.

ebru dedi ki...

çok güzel ve duygulu bir yazı olmuş okurken gözlerim doldu. sonra da kendi oğlumu düşündüm. oğlunuzun nişan fotoğrafına bakınca benim de oğlum böyle olur mu ki diye. ama benim oğlu henüz 8 yaşında. Allah'ım bir boyu mutluluklar nasip etsin.

İnci Yemek dedi ki...

Tülin'ciğim cümlemizin evlatlarının yolları açık bahtları güzel olsun inşallah canım:)
sıcacık sevgilerimi gönderiyorum...

İnci Yemek dedi ki...

Reklam Turko çok teşekkür ederim:)
sevgilerimle...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Maşallah İnci ablam, çok güzel yazmışsın, Rabbim hep iyi günlerini göstersin inşallah. Mutlu mesut olsun hayatları...

İnci Yemek dedi ki...

İlhan bey,Allah sizlere bağışlaşın evlatlarınızı.Hani,derler ya" ana baba olun da sizde anlarsınız" evladın kıymetini:)onlarada sıra gelecek işte o zaman anlayacaklar:)
Önemli olan bizlerin sağlıklı huzurlu,başarılı evlatlar yetiştirmemizde.Varsın gençler anlamasın bizlerin onlar için paniklediğimizi:)Ayrıca
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:)

İnci Yemek dedi ki...

Ebru'cuğum güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım:))yıllar çok çabuk geçiyor bilesin:)hele okula başladı zaman,yaz geldi kış geldi bir bakmışsın üniversite bitmiş:)sağlıkla inşallah Allah sizlerede göstersin böyle mutlu günleri canım.
sıcacık sevgilerimi gönderiyorum...

sefertasitarifleri dedi ki...

Okurken aynı duygu selini ben de yaşadım...Allah ömür boyu mutluluk nasip etsin. Benim kızım da bugün 23 yaşında ve "anne gel bir anlaşma yapalım, bundan sonra beni merak etme!" dese de ömrümün sonuna kadar hep merak edeceğimi bu yazı çok güzel özetliyor.. :)

sibelyalcincom dedi ki...

Okurken tüylerim diken diken oldu ne güzel duygularınızı dile getirmişsiniz Allah hep mutlu günlerini göstersin:)

MUTFAKISTAN dedi ki...

Harikasiniz bayildim okudum oglumu dusundum ne cabuk buyuduler hala cocuklar gozumuzde
Tebrikler mutluluklar

*mehtap dedi ki...

bende henüz 16 yaşında bir erkek çocuğu annesi olarak merakla okudum paylaşımınızı.Çabucak büyüyüp adam oluyorlar galiba. Gelininizle çok yakışıyorlar birbirlerine ,tebrik ederim, mutluluklar dilerim.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İmcim o güzel yazının ardından hiç bir yorum içimdeki duygu selini anlatamaz Allah mesut bahtiyar etsin acılarını göstermesin tebrik ediyorum sevgiler kucak dolusu..

Adsız dedi ki...

Beni ağlattınız:( henüz 35 yaşındayım. Benimde bir kızım ve bir oğlum var... Allahım hepimizin evlatlarına sağlık ve mutluluk versin. Bizlerede onlarla geçirilecek nice nice güzel günler...

Ballı Cimcime dedi ki...

Canîm ablacım nasıl duygulandırdın beni... Kocaman yüreginle ne güzel yetistirip nisanlamissin oglunu, Rabbim hep mutlu günlerini göstersin insallah.. Sevgilerimle, Dilek.

vişnap dedi ki...

Canım İnci'mmm duygularını okurken çok duygulandım canımm Rabbim torunlarını da görüp öpe seve,koklaya bir güzel ömür sürmenizi nasip etsin .Sevgilerimle canımmm.

İnci Yemek dedi ki...

Sedacığım hepimizin evlatları güzel günler görsün inşallah canım.
öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili sefertası,güzel dileklerine çok teşekkür ederim canım:)annelerin gözünde evlatlar her zaman çocuk kalıyor:)
sıcacık sevgilerimi gönderiyorum canım...

İnci Yemek dedi ki...

Sibelim,güzel dileklerine teşekkür ederim canım benim:)hepimiz evlatlarımızın güzel günlerini görelim.
Öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Filizim çok çabuk büyüdüler canım benim:)teşekkür ederim.
öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Mehtapcığım güzel yorumuna çok teşekkür ederim canım:)gerçekten çabuk büyüyor çocuklar bir gün gibi:)
öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Mine'ciğim güzel dileklerine çok çok teşekkür ederim canım benim:))
sarılıp öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili adsız arkadaşım:))Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın acılarını göstermesin inşallah.
Bıraktığınız yoruma çok çok teşekkür ederim:)))sonuna isminizi yazmayı sakın unutmayın:))
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

İnci Yemek dedi ki...

Dilek'ciğim inşallah sizlerde evlatlarınızdan böyle mutlu günler görün canım benim:)
Sarılıp öperim seni...

İnci Yemek dedi ki...

Vişnabım,güzel dileklerine çok çok teşekkür ederim canım benim:)inşallah diyelim de görelim:)
Kocaman öperim seni...

Unknown dedi ki...

Cok cok cok mutlu olsunlar:)

Elifin Terazisi dedi ki...

Canım ne güzel yazmışsın, oğlum yok ama evlat evlattır. Ne yazacağımı bilemedim.
Allah bağışlasın mutlulukları daim olsun, pek yakışmışlar:)

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

İnanın okurken tüylerim diken diken oldu. Birgün banada nasip olsun inşallah bunları yazmak. Ne mutlu sağlıkla ve devamında Torunla pişmansızlıklarla devam etsin. Gelininizde ne kadar güzel maşallah oğlunuzda Allah nazarlardan sakınsın. Sonu pişmansız olsun. AMİN.

İnci Yemek dedi ki...

Aylinim,Elifim,Nursevinciğim güzel yorum ve dileklerinize çok çok teşekkür ederim:)
öpüyorum hepinizi...

NİRVANA dedi ki...

yaaa ablacım yeni bir erkek annesi olarak aglayarak okudum...Zaman su gibi geciyor dimi...kıymetini bilmek gerek..gelininizde pek güzelmiş allah tamamına erdirsin...hayırlı olsun....