23 Temmuz 2013 Salı

BOSCH İLE KUZEY EGE DE ÜÇ GÜN

 Sevgiler selamlar  değerli takipçilerim.Günlerdir Bosch ile kuzey ege gezimi
hatırlattım fakat biraz aklım dağınık dedim,düğün hazırlıklarındayım, ramazanın biraz ağır diyebileceğim meşakkati derken bu güne kadar geldim:)Bosch  ile kuzey ege gezimiz 5-7 temmuz arasında gerçekleşti fakat bizdeki etkisi hala ilk günki heycanı ile  devam etmekte arkadaşlar:)Daha önce de sık sık bahsetmiştim," Bu bir kültür ve lezzet gezisiydi"... şimdi kuzey egenin tarihinden başlayıp müzelerden ve görülecek yerlerinden  çıkarsam bu yazı bitmez:))Gezdiğimiz yerler muhteşem ,tarihi ve doğa harikası yerlerdi ."Hani bir özlü söz vardır;" yediğin içtiğin sana kalsın gezip gördüğün yerleri anlat diye":))ben, tam aksine yediğim içtiğimden bahsetmek isterim:)umarım faydalı olurum. Blogumun konseptine uygun olması bakımından. Kuzey egede  en  seçkin ve lezzetli yemeklerin adreslerini vereceğim,fakat  bireysel gezmekten ziyade bir tur organizasyonu ile gezmenizi özellikle Gezgin Damakları şiddetle tavsiye edeceğim:))
Bu gezinin  başlamasındaki ilk vesileyi  biliyorsunuz,daha önce Yazmıştım...Evet harika insan
Bosch ev aletleri pazarlama müdürü Neylan Süer hanım efendi ve değerli ekibini  iyi ki tanıdım
iyi ki yolumuz keşişti ,topladığım anılarıma, muhteşem bir üç gün daha eklemiş oldum:))
Turdaki diğer arkadaşlar ve evlatlarla çabuk kaynaştık, bu etkenlerden bir tanesi elbette rehberimiz
Eray bey ve organizatör Güray bey'in katkısı kaçınılmaz ancak !!!Neylan hanımın etkisini yabana atamam elbette:))"İyi  bir yönetici olmak başka bir şey, iyi insan olmak başka "fakat ikisini birden taşıyorsanız muhteşem üstü oluyor işte....Tek kelime ile  Neylan hanım için düşüncelerim budur:))
Aynı şekilde değerli ekibi;Nuray,zeynep,Dilge ve Aynur hanımlar içinde  düşüncelerim budur:)
Bu tur sayesinde yeni arkadaşlıklar oldu:)Neslihanı ve süper kayınvalidesini(bende onlar gibi olmak isterim:)))Hazel'i-Doğuşcan'ı,Burcuyu-Barışı ,Tuğbayı,oğuzu sevgiyle anıyorum.Ayrıca bizim yaramaz Onurcanı (Ayşenimin oğluşu)yazmadan edemem:))tadı hala damağımdaki Kuzey Ege gezisindeki anıları tazeledikten sonra ...Kuzey egeye gelip yemeden gitmeyin diyeceğim lezzetlerden bahsedip lafı fazla uzatmayalım:)
Edremit'e yolunuz düşerse,Cumhuriyetimizle yaşıt," Cumhuriyet Lokantasındaki "lezzetleri yemeden sakın oradan ayrılmayın:)o kadar lezzetli ev yemekleri ,evet evet adeta "ben mutfağa girmiş,  tüm lezzetleri kotarmış ,çıkmışım gibi hissettim kendimi:))bu kadar bizim damağımıza çok uygundu her biri...
Cunda Adasına uğramışsanız tüm ege bölgesinde olduğu gibi "kabak çiçeği dolması,lorlu kabak çiçeği kızartması,lor tatlısı,börülce salatası,egeotları ile hazırlanmış salatalar,zeytinyağlılar ve olmazsa olmaz Deniz ürünleri öne çıkan lezzetler.
Tüm bunları bir arada "Cunda Meze Dünyasında" bulabilirsiniz...
Proğramımızda ege denizinin suyuna dalmak,kulaç atmak yoktu:))harika insan Neylan hanım'ın sayesinde oy birliği ile yeterli bir zamanda bunu da gerçekleştirdik efenim:))Ayvalık şirinkent mevki de "Yörük Mehmetin Yeri"benim için muhteşem üstübir yer bir tarafta tesislerde yemeğinizi yiyor dinleniyorsunuz diğer tarafta sahilde yüzmek ve yürüyüş yapma imkanınız var bu arada Lezzetler,on numara beş yıldız diyebilirim:)
Yine, Cunda adasında "Ayna Restaurant"Zeytinyağlı yaprak sarma ve Yoğurtlu kabak salatası,Deniz börülcesi mutfağa girip ben kotarmışım gibi tamamen bizim damak lezzetimize hitap ediyordu:)
lorlu kabak çiçeği kızartmasını ilk defa tattım muhteşemdi,fakat  reçeteyi vermediler):buradan size kopya vereyim Sofra  dergisinde aynı tarifi bulabilirsiniz damak lezzetime güvenin çözdüm olayı :))
Gezinin son günü eski Foça" Liman Restaurant"ilk defa tadım yaptığım" Yoğurtlu Kupeş Balığı"
Balık ve yoğurt  servis edildikten sonra sanki yiyemeyecekmişim gibi gelsede  yedikçe lezzeti fena olmadı:))şef" Balık Matısı diyen bizim çocuklara çok kızdı bilginize:))Ancak  ana yemek öncesi gelen mezeler muhteşemdi ve son olarak haşhaşlı tatlı  harikaydı:)
Böylece üç günlük geziyi tamamladık,sonuç olarak tadı damağımızda, bugünlerde yeni yeni ortaya çıkan kilolar bünyemizde döndük:)))Her şey için binlerce teşekkür edeceğim öncelikle Bosch firmasına ve pazarlama müdürü Neylan hanıma, ekibine:)Gezgin Damaklara ,Rehber Eray,organizatör Güray beylere,Kaptanımıza ,sevgili blog arkadaşlarıma Ayşenime,Nevvalime ,yeni tanıştığım grup arkadaşlarıma hepinize üç günlük tatili el birliğiile muhteşem kıldığınız için çok çok teşekkür ederim:))Umarım,isterim:) günün birinde, tekrar toplanıp başka yörelere gidelim:)) Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...

 Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta Lor Tatlısı dondurma eşliğinde.Yörük Mehmetin Yerinde yemeden dönmeyin..:)
 Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, lorlu kabak çiçeği ve bamya kızartması Ayna restaurant...:)
 Yukarıda gördüğünüz fotoğraf,Yörük mehmetin   yerinden ege otları mezetabağı.Kayaotu ve deniz fasulyesi ilk defa tadım yaptım güzeldi...
Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, Cumhuriyet Lokantasındaki lezzetlerin bir kısmı:)
 Ayna Restaurant, servis edilecek lezzetleri bekliyoruz:))

 Yukarıda gördüğünüz Yoğurtlu Kupeş Balığı .Liman Restaurant...
 Yukarıdaki fotoğraf Haşhaşlı revani yemeden dönmeyin:)Liman Restaurant...
Yukarıda gördüğünüz fotoğraf ise üç günlük gezinin anısına Bergama da "Zeus Tapınağında"  topluca çektirdiğimiz hatıra fotoğrafı...
NOT:
Sevgili takipçilerim ,bu yıl henüz büyük tatilime çıkamadım:)bugün itibari ile anneciğimin yanına gidiyorum sanıyorum bloğumu güncelleyemeyeceğim fakat beni  Tweet'er,facebook ve instagramdaki eklentilerden izleyebilirsiniz.Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle.Şimdiden Hepinizin Ramazan Bayramınızı Kutlar... Sağlıkla Huzurla sevdikleriniz yanınızda nice bayramlar dilerim...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

haşhaşlı revani manyaktır çok severim.

rnas dedi ki...

İnci Ablacım bende seni tanıdığıma gerçekten çok çok çok ama çok mutlu oldum. İnanıyorum sen de çok tatlı bir kayınvalide olacaksın. Gelininle anne-kız ilişkisi kuracaksın. Çünkü sende çok sıcak, çok sosyal ve de çok tatlı bir annesin. Çok öpüyorum. Neslihan.

rnas dedi ki...

İnci ablacım inan bende senin gibi sosyal, aktif, eğlenceli ve samimi biriyle tanıştığım için çok çok çok ama çok mutluyum. Eminim sende süper bir kayınvalide olacaksın. Gelinin ile anne-kız ilişkisi yaşayacaksın. Tekrar görüşmek ümidiyle Neslihan.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Ne güzel bir etkinlik olmuş..Çok güzel anlatmışsın..Yemekler de bir o kadar şahaneeee:)))Sevgilerimi bırakıyorum..

peyzaj dedi ki...

ege mutfağı ne güzeldir yahu. sağlıklıdır lezzetlidir. :)) kabak ciceği dolması baskadır ama:)

Unknown dedi ki...

ne güzel bir gezi olmuş inci ablam. bende bugün senin bir tarifini yaptım harika oldu. irmikli lokma tatlısı.