12 Temmuz 2013 Cuma

ÇİĞDEN KABAK VE HAVUÇ SALATASI

 Bizim hanede, özellikle ramazan ayında  öğlen saatinde ev halkının telefon trafiği hiç  bitmez,açlıkla her birinin yemek  siparişleri vardır:)Bende ana yüreği hepsinin istediklerinden ortaya karışık hazırlamaya çalışıyorum,Ramazan bereketi dedikleri bu olsa gerek ,yemek sonrası hiç birşey yenmemiş gibi tabaklarda kalıyor.En çok rağbet gören elbette iftariyelikler :)sebze tüketimi, salatalar dışında en aza iniyor.Sebzeyi yedirebilmemin formülünü iki yıldır buldum.Öncelikle ,jülyen bıçağı  edindim şimdi doğranabilen her sebzeyi jülyen bıçağı ile kıyıp limon,zeytinyağ ile tatlandırdıktan sonra doğru sofranın baş köşesine:)hem sunum, hem lezzet muhteşem oluyor, vitaminler ise bonusu:)

Reçetede ölçü yok, istediğiniz kadar, en küçüğünden kabak(olgun kabaktan da olabilir ,çekirdek kısmına fazla  inmeden doğrayın)isterseniz, havuç da ilave edebilirsiniz.Limon+zeytinyağ karışımı ile tatlandırdıktan sonra hepinize Afiyet Olsun...Sofralarınız bereketli,haneleriniz muhabbetli olsun.Mutlu haftasonları dilerim...

3 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık İnci ablacım..ramazanda herşeyi yemek istiyoruz ama çorbayı bile zor bitiriyoruz..Hayırlı ramazanlar

TuruncuTatlar dedi ki...

Tam ramazanlık hafifiçe. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Bloğunu çok beğendi. Seni takibe aldım. Ben de beklerim. Sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Dilek'ciğim hayırlı ramazanlar canım,sağlıkla inşallah:)

Sevgili Turuncu tatlar hoşgeldiniz
sayfama:)güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Hemenziyaretinize geliyorum:)