20 Ocak 2014 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASI İLE UNLU BÖREK

Her şey Tavsiye evinin denememiz için gönderdiği SALAT yağı ile başladı:)sosyal medyadan takip edenler bilirler geçtiğimiz haftalarda Elif Korkmazer ile birlikte "Salat yağ'ı etkinliği gerçekleştirdiğimizi.Davet edilen meleklerden bir tanesi de bendim efenim:)Her melekten
salat yağı ile hazırlanmış bir lezzet getirmemizi istediler.Ben de ,daha önce de yayınladığım,hanemde de sıkça hazırladığım çok pratik ve enfes böreğim"UNLU BÖREK"ği, hazırladım,getirdim.Ancak, sevgiliArzu da,daha önce "Baklavalık Yufka ile Unlu Börek"tarifini görmüştüm.Bunun üzerine,Unlu böreğimin, malzemelerine içme suyu ekledim, lezzetini gerçekten çok değiştirdi arkadaşlar:
Bir sonraki post'umda, Salat yağ'ı etkinliğinden uzunca bahsedeceğim şimdi lafı uzatmadan
Baklavalık yufka ile nasıl unlu börek hazırlanıyor işte reçete.Görüşmek üzere...
 
Malzemeler:
 
28-30 baklavalık yufka
1 su bardağı salat yağ'ı
1 su bardağı içme suyu
1 su bardağından iki parmak eksik un
 
İçi İçin:
Malzemeler:
 
1 tane büyükçe kuru soğan
3 tane orta boy patates(haşlanmış)
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
 
İç Malzemesinin Hazırlanması:
Küp doğranmış soğanları, sararıncaya kadar kavurun.
İçine ,haşlanmış rendelenmiş patatesi ilave edin karıştırın ve ateşten alın.
Tuz ,karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
 
Hazırlanması:
Un ile sıvı yağını ,yumurta teli ile homojen oluncaya kadar karıştırın.Endişelenmeyin topak olmadan karışıyor.Sonra yavaş, yavaş içme suyunu karışıma ekleyin.Böylece böreğin sosunu hazırlamış oluyoruz.İki yaprak baklavalık yufkayı üst üste serin, üzerine hazırladığınız sostan yumurta fırçası ile, ince bir tabaka sürün.Diğer iki baklavalık yufkayı soslanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve yine sos ile ıslatın.(Yani,bir börek hazırlarken 4 yufka kullanıyoruz,iki yufkada bir sos sürüyoruz)
Yufkanın geniş ucuna, patatesli iç harcımızı veya sizin arzu ettiğiniz her hangi bir iç malzeme ile rulo halinde sarıp,fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işlemi yapın.
Böreklerin üzerine artan sostan bolca sürün .Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Ellerinize sağlık,bu tarifi deneyeceğim.

Lezzet sarayı dedi ki...

börek enfes görünüyor hele de karnın açsa, ellerine sağlık :)

Unknown dedi ki...

kesinlikle harika bir tat
ellerinize sağlık
sevgiler