15 Nisan 2014 Salı

LEVREK IZGARA

 Aslında başlığı "Balık Nasıl Marine Edilir" diye yazmalıydım zira "levrek ızgaradan"  ziyade vurgulamak istediğim balığın marine edilmesi.Özellikle büyük balıkların marine edilmesi lezzetini katlıyor bu bir gerçek:)üstelik çok da sağlıklı bir öğün oluyor balığın yanında bol yeşillikler ve salata ile.ölçü vermeye çok da gerek yok diye düşünüyorum fakat  Bir balık için 2-3 yemek
 kaşığı sıvıyağ karabiber,pul biber çok az kekik ve tuzu  kendi damak zevkinize göre ayarladığınız zaman size sadece  tüm malzemeyi karıtırıp eliniz ile balığın içini dışını ovalamak kalıyor.Vaktiniz varsa eğer, 1-2 saat de bekletirseniz  lezzetini katlayacaktır,sonra doğru hazır olan ızgarada balığın her iki yüzünü pişirmeye.
Afiyet Olsun...



2 yorum:

Yasemin Babalik dedi ki...

inci ablam biim evin de en sevilen balığı levrek. ama bn marine falan etmem, öylece atarım fırına. yanına da salata ohhhh misss gece vakti canım cekti. ellerine saglık

Sevil Şahin dedi ki...

Yediden Yetmişe Blogger Buluşması 1

Uzun zamandır plandığım blogger buluşmasını, sevgili Saglıklı Mutfak Hilal ile gündeme getirmeye karar verdik.

Bundan bir kaç sene önce yaklaşık 120 kişinin katıldığı bu güzel buluşmayı yenilemek ve siz blogger dostlarımızla tanışmak istedik.

İstanbul'da bulunan tüm moda, yemek, teknoloji, anne-bebek, gezi, mekan, fotograf, dekarasyon, makyaj yazan tüm blog yazarları bu buluşmaya davetlidir.

Bizlerle keyifli bir kaç saat geçirmek isterseniz, yapmanız gereken bulusma2014@gmail.com adresine isim, soyisim ,blog adı ve telefon numaranızı yazarak "Geliyorum" demek.

80 kişi ile sınırlı olan bu güzel buluşmada sizleri çok güzel hediyeler bekliyor olacak.

Haydi acele edin.

Sormak istediğiniz her bilgi için bizlere, bulusma2014@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.