8 Nisan 2014 Salı

REFİKA BİRGÜL İLE BİR GÜN

 Yemek sevdalılarını nerede olsalar bulup çıkarıp izlerim.Refika Birgül"mucize lezzetler.Refika "ilgi ile izlediğim şeflerden bir tanesi.Ekranlardan , bir kelime daha fazla öğreteyim püf noktası özellikle baharatların kullanımı ile ilgili  tüm samimiyeti ile öğretici yemek proğramı yapıyor.Esra hanımdan Doors Akademiye ,Refika ile Arçelik mutfağına  davet alınca sevincimi kelimeler ile ifade edemem:)Refika ile omuz omuza lezzet  hazırlamak:) hayal kırıklığına uğramadım elbette!!! ekrandaki samimiyetinin çok daha fazlasını biz bloggerlerle tek tek ilgilenerek  üstelik bir gün önce paket proğram çektikleri ve çok yorgun olmasına rağmen gösterdi:)
 Etkinlik günü,4 çeşit lezzet hazırladık.Kadayıf mantı dışında hazırladığımız lezzetleri daha önce tatmamıştım.Hazırladığımız lezzetleri çok beğendim.Neler hazırlamıştık kısaca özetlemek isterim;
Türk Suşileri:
1 yufkayı serip üç  kenarının yuvarlak kısımlarını keserek düzleştirdik ve ortadan ikiye kestik.Bir parçasını alıp alttan yuvarlak kısmını içeri 5 cm kıvırdık.Boydan boya 50gr lor peynirini yerleştirdik.
Uzun uzun kesilmiş 3 tane kayısıyı yine lor peynirin üzerine dağıttık.Yarım çengelköy salatalığının çekirdek kısmını kesip attıktan sonra yine uzun  uzun keserek (mümkün olduğunca ince),bıçakla irice kıydığımız 5 tane ceviz içini de,lor peynirinin üzerine dağıtarak yerleştirdik çok sıkı vaziyette sardık.
Sardığımız ruloyu 4 eşit parçaya kestik üzerine bol bal döküp soya sosu ile servis ettik...

Kadayıf Mantısı:
Kadayıf mantısı için  önce avucumuzun içini hafifçe tereyağ ile yağladık.Tül kadar ince olacak şekilde tel kadayıf parçasını avucumuzun içine yatırıp içine çok az kıymalı harcından(kıyma,köfte baharı,karabiber,pul biber,kimyon,tuz,çok az galeta unu,maydanoz,zeytinyağ) doldurduk yuvarlak bir şekilde sardık.Tepsiye dizdik.200 derecede kızarıncaya kadar pişirdik.Sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek yedik.Harika değişik lezzet arayanlar için denenesi bir tarif...

Turşu suyu ve yoğurt bir arada;daha önce hiç denemediğim bir lezzeti fakat çok beğendim bu lezzeti
önce rengi ,sonra muhteşem lezzeti sizi  cezbediyor,mutlaka deneyin derim:)karbonat kullanmak istemezseniz bir bardak soda kullanabiirsiniz.
Turşulu Ayran:
yarım su bardağı pancar turşu suyunu,1,5 su bardağı acı biber turşu suyunu,8 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı karbonatı blenderdan  köpürünceye kadar çekin ve soğuk servis edin...
Ve son olarak... Çikolatalı Güllaç
6 su bardağı süt,2 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı hindistan cevizi,2,5 çorba kaşığı kakaoyu karıştırarak kaynatın.Sonra 40 gr sütlü çikolatayı ilave edin erimeye bırakın aradabir karıştırın ve soğumaya bırakın.
7 parça güllacı kullanacağınız kaba gremakasla keserek şekillendirin.1 parça güllaç serin üzerine sos dökün arasına antep fıstık içi serpin.Bu şekilde tüm güllaçları soslayarak dizin.Son güllacın üzerini antep fıstığı ve çikolata ile süsleyin.En az 4 saat demlendirin...
 Keyifli güne davetleri için Arçelik firmasına,Esra hanıma ,nazik Hizmetleri için Doors akademi ve çalışanlarına ,"Refika Birgül"ve ekibine sonsuz teşekkür ederim...

Hiç yorum yok: