8 Nisan 2015 Çarşamba

TAVADA SU BÖREĞİ

Herkese Günaydın güzel haberler alacağınız bir gün olsun."Tava Böreği"su böreği tadında pratik ve lezzetli börek oluyor tavsiye ederim.

Malzemeler:

3 tane yufka
150 gr eritilmiş tereyağ
1 kase beyaz peynir
1 şişe sade soda
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanması
Üç yufkayı , ortadan ikiye kesin ,eritilmiş tereyağ ile yağlayın.
Yeterince peynir döküp  rulo olarak sarın.Sıvıyağ ile yağlanmış tavanıza gül böreği hazırlar gibi sararak döşeyin.Tüm yufkaların sarma işlemi bitince,bir şişe sade sodayı yufkaları ıslatacak şekilde üzerine dökün.Şimdi ,börekler tüm sıvıyı çekinceye kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyeceğiz. Aslında siz ,kahvaltıya misafiriniz gelecekse akşamdan bu şekilde hazırlayıp sabah pişirebilirsiniz.Çok kısık ateşte böreğin her iki yüzünü kızartın. Ancak, tavayı ateşin üzerine bırakıp mutfaktan ayrılmayın:)) tavanın kenar kısımları ateşe gelecek şekilde ve arada bir tavayı sallayarak  kızartın.Sonra bir tabak  ile böreği ters çevirin . Tavaya 2 yemek kaşığı kadar tekrar sıvıyağ dökün ve yine aynı şekilde diğer yüzünü de kızartın.Böreği servis ederken iyice ılınmasını beklemenizi öneririm. Su böreğine çok yakın bir lezzette ve hazırlaması pratik bir börek oluyor.Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

inci hanım ellerinize sağlık çok paratik ve güzel bir tarif olmuş hafata sonu eşime deneyeceğim:)
sevgiler...