26 Eylül 2009 Cumartesi

İÇ



Hepinize selamlar arkadaşlar tekrar geçmiş bayramınız mübarek olsun,okullar açıldı allah zihin açıklığı versin bütün evlatlarımıza diyerek yoğun ramazan günlerini ve bayramı geride bıraktık,
bayramda erdekteydik çok güzel bayram geçirip dinlendik derken bayram sonrası ilk gün yeğenimin geçirmiş olduğu trafik kazası ile gene dibe vurdum.onlar köyümüze gitmişlerdi bayram için bayram sonrası ehliyetsiz arkadaşının arabasına binmiş ve bir motosikletli gence çarpmışlar motosikletteki genci kaybettik bizimkiler ters dönmüş araçtan çok şükür sağ çıktılar üç kişi .Sevinelim mi üzülelim mi karmaşık duygular içindeyiz hepsi çok gençler ve hepsi köyümüzün çocukları bunlar delikanlı derler ya kanlar deli akıyor.
Allah cümlemizi kazalardan belalardan korusun işallah diyelim bir daha böyle günler göstermesin bu olaydan da işallah gerekli dersler çıkarmıştır gençler ve ehliyetsiz gence araba veren aileler.
Gelelim yemeğimize yemeğin adı iç evet :)kastamonu bölgesine ait bir yemek .kastamonulu olup da bu yemeği bilmeyen arkadaşlar olabilir,zira aynı şehirde ki ortak lezzetler dışında beldelerinde kendine özgü tatlarından olabilir bu yemek kaldıki kastamonuya ait bir lezzet olan
bandumayı çok geç tatmıştım:)
Nasıl hazırlandığına gelirsek bir ölçü vermeyeceğim ramazandan kalan bazlama,katmer adına ne derseniz hepsi aynı tatlar benim için (sadece mayalı olmasın)küp şeklinde doğruyorsunuz veya benim hazırladığım gibi rondodan çekin kalınca. Bir kaşık tereyağ ile büyükçe bir tencerede
teflon olursa iyi olur un kavurur gibi kuruyuncaya kadar kavrulur.
Diğer tarafta etin kemikli olmasını tercih ederim bulunması zor ise orta yağlı dana eti ile de olabilir üzerine çıkacak kadar su ile etler yarı pişirilir daha sonra yeterince soğan ilave edilir
ve soğanlar pişince tepsiye alınan kavrulmuş bazlamanın üzerine yeterince suyu ve eti serilir tamamen damak tadı ile alakalı ne kadar su ve etinin koyulacağı üzerine karabiber serpilir ve sıcak yenilir,afiyet olsun.

bazlamanın rondodan çekilmiş hali

7 yorum:

Narince dedi ki...

Çok geçmiş olsun İnci. Umarım bir daha olmaz böyle kazalar. İç de bizim tirit gibi. Tiriti çok sevdiğimden bunu da seveceğimi düşünüyorum, ellerine sağlık.

meltemmutfakta dedi ki...

İnci'cim bayram tatilinin güzel geçmesine sevindim canım:)
Okulu başlayan tüm öğrencilere kızına allah zihin açıklığı versin :)
Canım trafik kazaları çok can yakıyor allah herkesi korusun şanslıymışsınızki sizinkiler hayatta:(
Allah ölen gencn ailesine sabırlar versin...

İç,duymadım ve tatmadığım değişik bir lezzet:)
Paylaşım için teşekkür ederim:)
Denemek istediğim tarifler arasına bunuda aldım:)
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle...
sevgilerimle,
http://www.meltemmutfaakta.com

İnci Yemek dedi ki...

Neclacım güzel dileğine çok teşekkürler canım
işallah böyle kazalar kimsenin başına gelmesin.bu yemek tirit in başka versiyonu gibi:)mutlaka seversin canım.

İnci Yemek dedi ki...

Meltemcim çok haklısın canım bu kadar kazalar hiç kimseye ders olmuyor bakarmısın
bizlerde de çok kabahatler var elbette çok kötü sonuç ama bu olayı unutturmayacağım ben yeğenime böyle eğiteceğiz öyle görünüyor.
meltemcim değişik bir tat denemelisin canım.

Adsız dedi ki...

incicim ellerıne saglık.

nurşen dedi ki...

Canım arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun,Allah bir daha göstermesin.Evet bu kazalar bir çok insanımızın canını,yüreğini yakıyor.Hayatını kaybeden gencimizinde ailesine Allah tan sabır diliyorum.
Bu yemek bir harika olmuş İncim,ellerine sağlık,yiyenlerede afiyet şeker olsun.
Bana sorarsan içinde et olan herşey yenesidir :)
Sevgiler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili İnci,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben bayram tatili için memlekete gitmiştim.
Abana'da bayramdan sonra görümcemde bir yerel gazetede kaza haberini okumuş çok üzülmüştüm.
Ölen gence Allah'tan rahmet diliyorum.
Ehliyetsiz genç İnşallah bundan ders çıkarmıştır.
Bu arada;
Tarifini verdiğin İç'i ilk defa duyuyorum.
Ama hem lezzetli hemde artan katmerlileri değerlendirmek için faydalı bir tarife benziyor,ellerine sağlık.