1 Ekim 2009 Perşembe

Vişne Soslu Muhallebi



Bugün kullandığım ilaçtan dolayı rutin haline gelen göz kontrolüm vardı,zaman zaman sıkıntılı hale getirebiliyorum bu durumu ,akşamdan başlıyor hastane ağrılarım((: ama bu defa hastane dönüşü havada güzel şöyle bir güzel dolaşırım diye düşündüm ve uyguladım kendimi şımarttım :))bugün arkadaşlar alışveriş yaptım yukarıda gördüğünüz kupları aldım .Eve gelince keşkül yaparım diye düşünüyordum ,taaki haticenin sayfasında bu muhallebiyi görene kadar:)

şaşar beşer ben derhal bu tarifi uygulamaya koyuldum .Çok nefis hafif bir tatlı her dönemin tatlısı bana kalırsa.Şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim haticeciğim hünerli ellerden almış tarifi

paylaştığı için çok teşekkürler mügeye,ayrıca meltemciğime bir teşekkür vişne suyu hazırlayıp sakladığım vişneleri şimdi kullandım harikasın canım meltemim.tekrar çok teşekkürler haticecim

ben gördüğüm kanalı gösteriyorum haticenin bir kaç değişikliği ile tarifi burada.

Malzemeler:

Muhallebisi İçin:

3 su bardağı süt

1,5 çay bardağı toz şeker

1 küçük çay bardağı un

2 tatlı kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1-2 tatlı kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

tereyağ ve vanilya hariç hepsi ile muhallabi hazırlanır ateşten alınca yağ ve vanilya ilave edilip

mikserle 5 dakika çırpılır ve kaselere paylaştırılır veya borcama dökülür. biraz ılınınca üzerine vişne sos hazırlanır sos un soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine serilir soğuk servis edilir.tercihan bir gün beklerse daha iyidir.

Vişne Sosun Malzemeleri:

1,5 su bardağı vişne (donmuş olabilir)

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı mısır nişaştası

4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

Vişne Sosun Hazırlanması:

çekirdekleri ayıklanmış olan vişneleri rondodan geçirin diğer malzemeleride ekleyip pişirin.kaynadıktan sonra 1-2 dak daha pişirip ateşten alın.soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine serin.








7 yorum:

meltemmutfakta dedi ki...

İncicim canım çok geçmiş olsun.
Bak bu kendini şımartma işine öyle ihtiyacım varki çok sevindim senin adına mutlu oldum çok iyi yapmışsın.
Ayrıca kup'larına bayıldım sağlık ve afiyetle güzel günlerde kullananı diliyorum.Çok şıklar arkadaşım.
O şık kuplara Hatice'nin o güzel tarifi çok yakışmış.
Vişne sosunda harika görünyor canım her zamanki gibi döktürmüşsün yine:)
Ellerine emeğine sağlık...
Afiyet bal şeker olsun...
Güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle...
sevgilerimle...

Hatice dedi ki...

İnciciğim öncelikle geçmiş olsun, şimdi daha iyisindir inşallah..
kupların çok şık, çok beğendim, güle güle kullan canım...

Canım ne kadar hızlısın, hemen denemişsin tarifi, çok sevindim, afiyetler olsun, senin de dediğin gibi her dönemin tatlısı:)

Alt katında kahveyle ıslatılmış kedi dili ile de çok güzel oluyor, arkadaşlar çok beğenmişti:)

güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler...

fatma dedi ki...

canım hastamısın geçmiş olsun inşallah şimdi iyisindir ellrine saglık muhallebi süper

istebudurhayat dedi ki...

Allahım görüntüye bak misssssssss
tadı nasıl acaba ağzım sulandı görünce
ellerine sağlık

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canımmmmm çok geçmişler olsun.hasta olmaaaaa,üzülüyorum ben...
inan bende çok özledim seni ve diğer dostlarımı. biraz şımarıklık yapıp tatili uzattık:)))okula başlayınca nasıl olsa zamanımız kısıtlı olacak.tadını çıkaralım dedik:)))
kavuştuk artık çok şükür. turuncu ayaklı kupu ben istiyorummmm:)))hepsini hepsini yerim bitiririm:)
ellerine sağlık canım benimmm,
çok öpüyorum

mandalincikmazi dedi ki...

Merhabalar,
öncelikle geçmiş olsun ....
Muhallebi nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım kuplarında pek şık güle güle iyi günlerde kullanman dileklerimle İzmir'den selamlar........

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik olsa da simdi soguk soguk yesem .Size afiyet olsun muhtesem bir görünümü var sana iyi aksamlar canim öptüm.