Sevgiler selamlar blogcanlarım ve misafirlerim.Blog güncellemek artık lüks oldu:))çok zaman harcamam gerekiyor pc. başında bir ara denk gelirse açılıyor nasıl da alışmışım bloguma inanın boşlukta hissediyorum kendimi :))lafı çok uzatmadan tarif yazsam çok iyi olacak aslında blog kapanmadan:)) Arap dolmasını yıllar önce arap komşularımızla özellikle kış günlerinde toplanıp hep beraber sarardık ,koca tencere dolmayı:)) ateşe koyduğumuzda ilk kaynamasından itibaren mis gibi kokardı ev :)sabırsızlığımızı doyumsuz sohbetle geçirirdik :)çok çabuk pişen bir yemek ,pişince büyük bir tepsiye aktarırdık tencereyi,sonra self servis:)) Komşularımı özledim şimdilik kaybettik birbirimizi fakat belli olmaz günün birinde beni burada bulurlar :))kimbilir selam olsun hepsine... Arap dolması ,çok lezzetli bir dolma, ekşili lezzetler sevenlere şiddetle öneririm :)mutlaka denemelisiniz. Lahana'nın nasıl haşlandığını daha önce BURADA anlatmıştım. Malzemeler: Haşlanmış beyaz lahana yaprakları salamura asma yaprağı 200 gr kıyma 2 su bardağı pirinç 2 tane büyük boy kuru soğan 4 tane çarliston biber 4-5 tane orta boy domates 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı dolusu pul biber 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 4-5 diş limon tuzu 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanması: Dolmanın içini hazırlayacağınız büyükçe tasın içine ,küp küp doğranmış kuru soğan,biber domates alınır.Üzerine kıyma, yıkanmış pirinçler,salçalar, baharatı tuz ilave edilir. Köfte hazırlar gibi yoğrulur ve çok az su ilave edilir biraz yumşak olması için(yarım çay bardağı biraz fazlası olabilir) Hazırlanmış iç harç ile bir sıra lahana yaprakları ile dolma sarılır, bir sıra asma yaprağı ile sarılır. Tüm iç bitinceye kadar sarılan dolmaya limon tuzları, zeytinyağı ve üzerine çıkıncaya kadar su ilave edilir.Üzerine ağırlık olacak bir tabak kapatıldıktan sonra kaynama noktasına kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. sıcak sıcak servis edilir. Hazırlayacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
14 yorum:
Ellerine sağlık ne güzel olmuştur ekşili ekşili sevgiler arkadaşım...
HUMMMMMM DELICIA!!
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor dolmalarınız
inan bende anlayamadım arkadaşım bir gün girebiiyorum, bir gün giremiyorum, evden açılsa işyerinden açımıyor ne zaman tamamen düzelecek çok merak ediyorum sevgiler canım dostçakal
Ah incim , o imece usulu dolma sarmanın keyfini çok iyi bilenlerdenim. ellerine sağlık öperim
Dolmalar çok güzel gözüküyor..Elinize sağlık..Sevgilerimle :):)
ımmm nefis nefis ellerine sağlık incicim
Lahana dolmasına bayılırım. Ne kadar güzel sarmışsınız ellerinize sağlık. Ben de sıkça yaparım ama asma yaprağı ile birlikte hiç denememiştim. İkisini hep ayrı ayrı yaparım.
Afiyet olsun:)
Canım,
Ellerine sağlık, dolma nefis görünüyor.
Güzel dostlukların ve komşulukların en kötü tarafı hayat koşullarının herkesi farklı yönlere göndermesi yüzünden ayrı düşmek.
Benimde candan bir komşum vardı ama yıllar önce ikimizde farklı semtlere taşındık.
Nasıl canlı canlı duruyorlar tabakta. kokusu geldi sanki bana kadar. Ellerine sağlık İnci ablacım.
Sevgili Tümayın dediği gibi sanki kokusu geldi burnuma:)))))))))
Ellerine sağlık canım
Çok öptüm seni
aynen miiiis gibi koktu çokta güzel sarmışsınız ellerinize sağlık
Incim,once guzel dileklerin icin cok tesekkur ediyorum.Tabiiki buyume asamalarini paylasirim.RABBIM herkese yasatsin bu guzelligi dedigin gibi en onemlisi iyilerle karsilastirsin.
Canim incim,ellerine emeklerine saglik dolma harika gorunuyor,nerdeyse elimi uzatip alicam.En sevdigim yemeklerin basin da gelir dolma.Yakin olsak da yemege gelsem.
Sevgilerimle...
Lahana bitmeden bir kez daha sarayım diyorum ben de. Ellerine sağlık İnci'm.
elinize sağlık..çokta severim sarmayı :)
Yorum Gönder