Selamlar sevgiler sayfamı ziyaret eden değerli misafirlerim.
Öncelikle benim için çok kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim:))hepinizin sayfasına ziyaretlerim devam ediyor fakat yazdığım yorumlar bazen ulaşmıyor):bazı arkadaşlarımın sayfası sorun çıkarıyor pc. yi kilitliyor böyle de bir durum var lütfen gönül koymayın:))
belki benim pc. bozulacak belki sistemden kaynaklanıyor bilemiyorum böyle durumu yaşayan arkadaşlarım varmıdır.
Daha önce Zeytinyağlı imambayıldı tarifimi yayımlamıştım,susuz patlıcan yemeği ise bu tarifin
bir versiyonu diyebiliriz:)muhteşem lezzetli ve çok pratik bir tarif bir gün önce hazırlarsanız
lezzetini daha güzel almış oluyor ,özlemle beklediğimiz sıcak günler nazlansada:))artık çok yakınımızda işte böyle günler için ve de misafir sofraları için çok ideal bir yemek.
Klasik Tatlar arkadaşımın tarifi orjinali için bu sayfaya bakabilirsiniz.Ayrıca arkadaşımın sayfası çok değerli bilgilerle dolu sayfayı dolaşmanızda da fayda var:))
Ben tarifte küçük değişiklikler yaptıp fakat teknik olarak bu şekilde pişirdim.
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2 orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
7-8 diş sarımsak
3-4 orta boy domates
1çay kaşığı tuz
Öncelikle benim için çok kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim:))hepinizin sayfasına ziyaretlerim devam ediyor fakat yazdığım yorumlar bazen ulaşmıyor):bazı arkadaşlarımın sayfası sorun çıkarıyor pc. yi kilitliyor böyle de bir durum var lütfen gönül koymayın:))
belki benim pc. bozulacak belki sistemden kaynaklanıyor bilemiyorum böyle durumu yaşayan arkadaşlarım varmıdır.
Daha önce Zeytinyağlı imambayıldı tarifimi yayımlamıştım,susuz patlıcan yemeği ise bu tarifin
bir versiyonu diyebiliriz:)muhteşem lezzetli ve çok pratik bir tarif bir gün önce hazırlarsanız
lezzetini daha güzel almış oluyor ,özlemle beklediğimiz sıcak günler nazlansada:))artık çok yakınımızda işte böyle günler için ve de misafir sofraları için çok ideal bir yemek.
Klasik Tatlar arkadaşımın tarifi orjinali için bu sayfaya bakabilirsiniz.Ayrıca arkadaşımın sayfası çok değerli bilgilerle dolu sayfayı dolaşmanızda da fayda var:))
Ben tarifte küçük değişiklikler yaptıp fakat teknik olarak bu şekilde pişirdim.
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2 orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
7-8 diş sarımsak
3-4 orta boy domates
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tane kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağ
Hazırlanması:
Bu yemeğin hazırlanması tamamen sebzelerin hazırlık aşamasından oluşmaktadır şöyle ki.
patlıcanların kabuklarını alaca soyup çok ince ise ortadan ikiye bölün boyunu üçe bölün üzerine tuz şerpin acısını almak için.
Soğanları küp küp doğrayın ,sarımsakları soyup hazırlayın bütün kullanılacak.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın bir santim kalınlığında doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Artık tencereye dizme zamanı geldi.Öncelikle doğradığınız soğanların bir kısmını tencereye alın üzerine ,yıkayıp sularını iyice sıktığınız patlıcanları ilave edin sonra sıra ile biberleri sarımsakları tekrar biraz daha patlıcan ve küp doğradığınız domatesleri salça ile karıştırıp patlıcanların en üstüne serin tuzunu şekerini serpin ve zeytinyağını dökün.Ocağın en kısık ateşinde saat tutun tam bir saat sonra ocaktan alın.Yemeğiniz pişerken sakın ateşi azaltıp çoğaltmayın püf noktası burası:))
Pişen yemeğin kapağını açmadan soğumasını sağlayın.Afiyet Olsun..
1 tane kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağ
Hazırlanması:
Bu yemeğin hazırlanması tamamen sebzelerin hazırlık aşamasından oluşmaktadır şöyle ki.
patlıcanların kabuklarını alaca soyup çok ince ise ortadan ikiye bölün boyunu üçe bölün üzerine tuz şerpin acısını almak için.
Soğanları küp küp doğrayın ,sarımsakları soyup hazırlayın bütün kullanılacak.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın bir santim kalınlığında doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Artık tencereye dizme zamanı geldi.Öncelikle doğradığınız soğanların bir kısmını tencereye alın üzerine ,yıkayıp sularını iyice sıktığınız patlıcanları ilave edin sonra sıra ile biberleri sarımsakları tekrar biraz daha patlıcan ve küp doğradığınız domatesleri salça ile karıştırıp patlıcanların en üstüne serin tuzunu şekerini serpin ve zeytinyağını dökün.Ocağın en kısık ateşinde saat tutun tam bir saat sonra ocaktan alın.Yemeğiniz pişerken sakın ateşi azaltıp çoğaltmayın püf noktası burası:))
Pişen yemeğin kapağını açmadan soğumasını sağlayın.Afiyet Olsun..
24 yorum:
eline sağlık canım çok güzel olmuş...öpüyorum.
Kebap gibi olmuş :))
Bir patlıcansever olarak bu hafif tarifi tuttum :)
Ellerine sağlık..
Afiyetle..
Ellerine sağlık İnci ablacım. Arkadaşının sayfasına da hemen bakıyorum:)))
Günaydınlar günün ve tarifinin ilk yorumu sana gelsin istedim bu yemeği bizde böyle pişiririz ve etlisinden daha çok severiz. Ellerine sağlık . senin yaşadığın sorunları bende aşağı yukarı yaşıyorum her arkadaşıma yorum yazamıyırum veya hiç açamıyorum acaba işyerinden mi diyorum ama evde de aynı sorun oluyor zamanla düzeleceğini umut ediyorum.. Bugün hıdrellez dileklerini dile ve gül ağacına akşam ezanı saatlerinde bağla ve sabah geri al. inşallah gönlümüzdekiler gerçekleşir sevgiyle kal.. canım,
COK GUZEL GORUNUYOR
YAZ GELSE ARTIK BOL BOL MEVSIMINDE PISIRSEK DAHADA LEZZETLI OLUR
ELLERINE SAGLIK CANIM
SEVGILER
Ellerine sağlık canım.Ben patlıcan'a bayılırım valla.Olsa yerdim şimdi.
Sevgiler;
Canım günaydın patlıcanın her hali
ne bayılırım ellerine sağlık.Bloğu
ma müsait olunca tekrar bakarsan se
vinirim öpüyorum.
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Patlıcanı çok severim. Ellerine sağlık
Tam yaz yemeği olmuş, patlıcana da bayılırım zaten :) Ellerine sağlık
ben sizi yeni izlemeye aldım.merhabalr.patlıcan yemesine doyamadıgım tek sebzedir.ellerine saglık.
Tam benlik , süper kolay tarif . ellerine sağlık
İncim ellerine sağlık bizde de buna benzer bir tarif vardır ismine mekmur denir. Afiyetler olsun. öperim
Eline sağlık İncim, öperim..
canım ablacımm öncelikle sesini duymak harikaydı:)
inşallah temmuzda görüşürüz:))
yemeğinde bir okadar güzel kıymetli ellerine sağlık olsun:)
öpüyorum hasretle:)
patlıcanları kızartmadan yapacağız anladığım kadarıyla çok mutlu oldum ya kızartma kısmı hep üşendiriyor beni:)
Canlarım benimiçin çok değerli çok kıymetli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum:)
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...
Patlıcan susuz olsada ben yine ekmeğimi banarım;)) veya yanında pilav isterim.. ama nefis gözüküyor.. ellerine sağlık..
Kocaman Öpüyorum..
Inci'cigim,
Ugramayali ne guzel seyler yapmissin, eline ve koluna saglik.
Bu arada hem anneler gunun kutlu olsun ve hem de cok guzel bir hafta sonu.
Sevgi ve selamlar..
Geçenlerde ve blogunuza rastladım boyunca okuma olmuştur. Sanırım ilk yorum düşündüm. Ben ne okuma keyif aldık dışında söylemek bilmiyorum. Güzel bir blog.
Ellerine sağlık çok güzel bir lezzet,ben bütün sebze yemeklerini susuz yapıyorum kendi suyu ile pişince daha lezzetli oluyor,senin de anneler günün kutlu olsun,sevgiler
patlıcan deyince akan sular durur..nasıl severim nasıl..annemin içine sarımsak dişleri doldurarak yaptığı yemek geldi aklıma.bugün patlıcan mı pişirsem ne?
tarif hakikaten çok değişik olmuş..ellerinize sağlık..
Ben de kıymalı yaparım aynı böyle, anne tarifi:))
canım benim anneler gününü kutluyorum.çok öpüyorum.sevgiler.
Yorum Gönder