21 Nisan 2009 Salı
İmam Bayıldı
Malzemeler:
4 tane patlıcan
2-3 soğan
2 tane domates
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alaca soyulur. Her iki ucu kesilmeden karnından 4’e kesilir. Tuzlanıp bir kenarda bekletilir. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir. İçine küp doğranmış domates , sarımsak , salçalar , biraz tuz koyarak el ile ovarak iyice yumuşatılır. Patlıcanlar yıkanarak sıkılır. İç malzeme patlıcanın içine doldurulur kırmadan. Tencereye alınır. Üzerine 2 su bardağı kadar su ve yağı eklenir. Önce harlı kaynatılır. Daha sonra kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
Etiketler:
Zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder