21 Nisan 2009 Salı
KIZILCIK ÇORBASI
KASTAMONUNUN MEŞHUR...
KIZILCIK ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı kızılcık tarhanası
1 büyük baş soğan
3 kaşık tereyağ
3-4 diş sarımsak
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Çorba tenceresine tarhana koyulur.Üzerine çıkacak kadar su ilave edilir.Karıştırarak kıvamı gelmesi beklenir yoğunluğunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz üzerine biriken kaymaklar toplanarak atılır.Çorbanın içine sarımsaklar rendelenir diğer tarafta tavanın içine yağ koyulur.Çok ince kıyılmış soğanlar ve bir miktar tuz iyice sarartılır (kahverengi oluncaya kadar).Kaynamakta olan çorba soğanlar ile karıştırılır.
Afiyet Olsun...
Etiketler:
Çorbalar,
Yöresel yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Eline sağlık İnci Abla:)
Aslında ben cumartesi günü yediklerimizi görmek için bloguna geldim ama kime niyet neye kısmet demişler:)
En sevdiğim çorbaya da ilk yorumu ben yazıyım.
Soğanı bu şekilde kavurunca tadı daha güzel oluyo ama annem malesef bu şekilde yapmıyor. Eminim tadı nefis olmuştur. Şimdi burnumda tüttü bak:)
Zülal
Ne kadar tanıdık hemşo eline sağlık :)
Yorum Gönder