21 Nisan 2009 Salı
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
½ kg brüksel lahanası
1tane orta boy soğan
1 tane biber
1-2 tane domates
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Tuz ve 1tane kesme şeker
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle tencereye yağ koyulur.Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilip şöyle bir iki karıştırılır.İnce doğranmış biberler ilave edilir.Domatesler küp şeklinde doğranır ilave edilir.Şeker ve salçalar eklendikten sonra ayıklanıp yıkanmış lahanalarda tencereye alınır. 1-2 su bardağı sıcak su koyulur. Tuz ayarlanır ilk kaynamadan sonra altı kısılır. Soğutulup servis edilir.
Etiketler:
Zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder