21 Nisan 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI



Malzemeler:

½ kg brüksel lahanası

1tane orta boy soğan

1 tane biber

1-2 tane domates

1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası

Tuz ve 1tane kesme şeker

4-5 yemek kaşığı zeytinyağ



Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye yağ koyulur.Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilip şöyle bir iki karıştırılır.İnce doğranmış biberler ilave edilir.Domatesler küp şeklinde doğranır ilave edilir.Şeker ve salçalar eklendikten sonra ayıklanıp yıkanmış lahanalarda tencereye alınır. 1-2 su bardağı sıcak su koyulur. Tuz ayarlanır ilk kaynamadan sonra altı kısılır. Soğutulup servis edilir.

Hiç yorum yok: