Malzemeler:
½ tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Kırmızı biber, nane,tuz
Hazırlanması:
Öncelikle çorba tenceresine pirinç bir miktar su ile pişirilir.Diğer tarafta tavuk haşlanır.Bir kase içinde un,yoğurt,yumurta çırpılır.Pirince eklenir.Haşlanmış tavuk etleri parçalanarak tencereye ilave edilir kıvam için bir miktar tavuk suyu koyulur. Tuzu ayarlanır. Bir tatlı kaşığı tereyağıda kızdırmış kırmızı biber ve nane ile süslenir.
2 yorum:
Yok yok önce çorbadan başlamılıymısım. Yoğurtlu, hafif ekşidir şidi. Akşam akşam boş mideme ne iyi gelirdi.
çorba tam bana göre olmuş.ellerine emeğine sağlık.size afiyet bal şeker olsun.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Yorum Gönder