27 Nisan 2009 Pazartesi
Hindi But Haşlama
Herkese selamlar biz ailecek hindi etini daha fazla tüketiyoruz alışınca kırmızı eti hiç aratmıyor aslında.Bugünkü yemek haşlama fakat püf noktaları ile leziz bir yemek oluveriyor.Nedir püf noktası klasiktatlar arkadaşımın tavuk nasıl haşlanır
önerisini okuduğumdan beri uyguladığımı hindi içinde yaptım yani suyu kaynatmadan ısıtıp hindi butu içinde beş on dakika beklettim daha sonra iyice yıkayıp kullandım bir deneyin farkı görün derim.gelelim tarife:
Temizleyip yıkadığınız hindiyi tencereye su ile koyun pişmeye bırakın yarı piştiği zaman önce soğanları,havuç ve patatesleri ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın
servis edileceği zaman pul biber ve kekik serpilir.Afiyet olsun..
Etiketler:
Etli Sebze,
püf noktası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Hindi haşlamayı biz de seviyoruz. Önerine de dikkat edeceğim İnci. İyi akşamlar canım.
çok a nefis görünüyor canım...eline sağlık...hindi etini ben de severim..eskiden yılbaşını beklerdik ama artık sürekli bulunuyor...sevgilerrr
ailecek çok severiz ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiylekal
Tavsiyelerime uymuşsunuz, teşekkür ederim. Kendim hiç hindi haşlamadım, bir ara haşlamayı düşünüyorum. Ben de sizin tavsiyelerinize uyacağım, emin olabilirsiniz. Hoşça kalın.
Çok lezzetli görünüyor, tadı da öyledir. Ellerine sağlık canım.
Selamlar,
Sütlaç için şimdiden kolay gelsin.
Kız kardeşim geçen hafta misafirlerine yapmış. Hazır olmadığına inandıramamış. :)
Dilerim siz de beğenirsiniz.
Sevgiler...
Ellerine saglik Inci,
cok guzel bir yemek olmus, nefis...
Sevgilerimi gonderiyorum.
Cok severim. Nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Yorum Gönder