27 Nisan 2009 Pazartesi

Hindi But Haşlama


Herkese selamlar biz ailecek hindi etini daha fazla tüketiyoruz alışınca kırmızı eti hiç aratmıyor aslında.Bugünkü yemek haşlama fakat püf noktaları ile leziz bir yemek oluveriyor.Nedir püf noktası klasiktatlar arkadaşımın tavuk nasıl haşlanır
önerisini okuduğumdan beri uyguladığımı hindi içinde yaptım yani suyu kaynatmadan ısıtıp hindi butu içinde beş on dakika beklettim daha sonra iyice yıkayıp kullandım bir deneyin farkı görün derim.gelelim tarife:
Temizleyip yıkadığınız hindiyi tencereye su ile koyun pişmeye bırakın yarı piştiği zaman önce soğanları,havuç ve patatesleri ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın
servis edileceği zaman pul biber ve kekik serpilir.Afiyet olsun..

8 yorum:

Narince dedi ki...

Hindi haşlamayı biz de seviyoruz. Önerine de dikkat edeceğim İnci. İyi akşamlar canım.

sihirlirloklava dedi ki...

çok a nefis görünüyor canım...eline sağlık...hindi etini ben de severim..eskiden yılbaşını beklerdik ama artık sürekli bulunuyor...sevgilerrr

sarımutfak-hande dedi ki...

ailecek çok severiz ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiylekal

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Tavsiyelerime uymuşsunuz, teşekkür ederim. Kendim hiç hindi haşlamadım, bir ara haşlamayı düşünüyorum. Ben de sizin tavsiyelerinize uyacağım, emin olabilirsiniz. Hoşça kalın.

Armina dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, tadı da öyledir. Ellerine sağlık canım.

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Sütlaç için şimdiden kolay gelsin.
Kız kardeşim geçen hafta misafirlerine yapmış. Hazır olmadığına inandıramamış. :)
Dilerim siz de beğenirsiniz.
Sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Inci,
cok guzel bir yemek olmus, nefis...

Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Cok severim. Nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.