21 Nisan 2009 Salı

TORTİLLA LAVAŞ LAHMACUN



Malzemeler:

1 paket lavaş (12 adetli olan)
½ kg. kıyma
1 soğan rendesi
½ demet maydonoz
2 adet domates rendesi
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. Bir lavaşın içine yeterince serilir.Diğer lavaşla üzeri kapatılır. Yağsız tavada hiç yağ kullanmadan kısık ateşte her 2 tarafı hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra iç malzeme 2’ye bölünerek sarılır. Arzuya göre içine kıvırcık ilave edilir.
AFİYET OLSUN...

3 yorum:

NarincE dedi ki...

Dürüm böyle sona kalır mı hiç? Kalmışsa noolmuş, onu da yerim ben. Ellerine sağlık İnciciğim. Akşam akşam doyurdun beni.Görüşmek üzere sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

kıymalı harç nezaman pişiyor ben tam anlamadım?

vişnap dedi ki...

Canım İnci'm bu ne güzel bir tarif.Lahmacunu öyle çok severim ki .Bu kadar çok sevmeme rağmen hep hasret kalırdım yemelere.Ahhh huyum kurusun her yer de içim almadığından yemezdim.Bak bundan böyle hafta da bir mi desem iki mi desem kısaca bıkana kadar tarifini yapıp yiyeceğim.Çok makbule geçti canım.Hatta dolapta da geçen aldığım tortellelarımda var yarına yapayım.Canım ellerine sağlık olsun.Sevgi ile kal.