Tüm misafirlerime mutlu günler dilerim. Elmalı Havuçlu Kek'ten sonra arayıda fazlaca açmadan
reçetenin yeni versiyonunu yazmak istedim:))bu tarifim arşivde bekliyordu aslında.Pasta hazırlamam gerektiği zaman, özellikle havuçların ve elmaların lezzetini aldığı kış mevsimin de mutlaka pasta kek'imi bu şekilde hazırlarım.Kek içinde kullandığımız sebze ve meyvelerden ötürü sağlıklı besleyici tam bir kış pastası oluyor:)şiddetle tavsiye ederim,daha önce tarifini verdiğim havuçlu elmalı muffinler ile aynı reçete sadece bu tarifde elma yok, kakao var :)) pastanın ara kremasında muz olabilir,arzunuza kalmış..
Şimdi nasıl hazırlamışım işte tarifi;
Malzemeler:
3 tane
yumurta
1 su bardağı toz
şeker
1 çay bardağı
sıvıyağ (ajda çay bardağı)
1 çay bardağı süt
(ajda çay bardağı)
1 kahve fincanı
portakal suyu
limon ve portakal
kabuğu rendesi(bu kek'e çok yakışıyor)
1 paket kabartma
tozu
2,5 su bardağı
un
3 yemek kaşığı kakao
3 tane havuç
rendesi
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 su bardağı
çekilmiş ceviz
Hazırlanması:
Oda ısısındaki
yumurtalar ile şekeri krema kıvamına kadar çırpın.Sonra sıvıyağ,süt ,portakal
suyunu ilave edin ,mikserin ayarını düşürün ve çırparak bütünleşmesini
sağlayın.
Daha sonra
un,kabartma tozu,kakao ve tarçın'ı ekleyin yine düşük ayarda bir iki saniye çırpın.
Ve en son
rendelenmiş , havuçları ekleyip bundan sonra tahta kaşık ile karıştırın
cevizi de ekleyip homojen bir kıvamı oluşturunca ,yağlanmış kek kalıbınıza veya 26 cm kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki
fırında pişirin.
İlk 20-25 dakika
fırının kapağını hiç açmayın ,daha sonra bir kürdan veya bıçağın ucu ile kontrol
edin,kürdanın ucuna hamursu kek gelmemişse fırından alabilirsiniz.
Ara Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt2 çay bardağı toz şeker(küçük çay bardaklarından)
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanily
1 çay kaşığı tereyağ
1 tane muz(istenirse)
Vanilya hariç bütün malzemelerle karıştırarak muhallebi hazırlayın.Ateşten alınca vanilya ilave edin ve yağı ilave edin iyice karıştırarak bütünleşmesini sağlayın.
İlk sıcaklığı çıkınca fazlada soğumasına izin vermeden ortadan ikiye kestiğiniz kek'in arasına döşeyin.İstenirse bir tane dilimlenmiş muz da muhallebinin üzerine dizilebilir.Daha sonra ayırdığımız kek'in diğer yarısı kapatılıp,üzerine çikolata sos dökülür.
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sos
2 su bardağı süt ile karıştırarak pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca ,pastanın tam ortasına dökülerek soslanır.
17 yorum:
Ben artik karnim tok iken giriyorum bloglariniza çunku cidden niyeti bozucam artik haaa :))) nefis ötesi gorunuyor canim ellerine saglik
Canım ellerine sağlık enfes görünü
yor öpüyorum.
ay ay ay negüzel bir görüntü başımı döndürüyor
Offf bu keklikten çıkmış İncicim çok güzel bir pasta olmuş.
Eline sağlık canım..
Bende bende.. bak ben tarif veriyor muyum kaç gündür.. aldı kilolar gidiyor.. canım ellerine sağlık böyle çikolata soslu pastalara hiç dayanamıyorum. nefis olmuşlar. kekteki portakal veya limon kabuğu rendesinin verdiği aromaya bende hayranımdır.. sevgiyle kal.
Ablacım ben bittim bu nefis keke ellerine sağlık afiyet şeker olsun...
harika olmuş canım.havuçla çikolata sosuda çok yakışmıştır.ellerine sağlık.öpüyorum.
İnciciğim harika olmuş, benim de ne zamandır aklımda bu tarzda yapmak:)
ellerine sağlık canım, sevgiler...
İnciciğim harika olmuş, benim de ne zamandır aklımda bu tarzda yapmak:)
ellerine sağlık canım, sevgiler...
hımmmmm:))
nefis olmuştur ablacım ellerine sağlık olsun:)
sevgiler..
cici akşamlar:)
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çikolata sosun görüntüsü bile yemeye davet ediyor.
Sevgiyle kal.
Aklımı aldın aşkitom...
çok lezzetli olmuş sevgilerimle..
Ellerine sağlık İncim,
Ne güzel sabah sabah böyle güzel bir görüntüyle güne başlamak.İnsanın uzanıp alası geliyor.
Ben de bu tür kekleri pastaları çok seviyorum.
Sevgilerimle...
Ispanaklı pastanı da yemiş biri olarak bayılıyorum senin şu sebzeli meyveli pastalarına. Ellerin dert görmesin.
Ohh bol bol çikolatalı ağızlara layık:)
nasıl bi görüntüdür bu böle.. ellerine sağlık.. pasta gibi enfess..
Yorum Gönder