evin içinde ördek gibiyim:)) evdeki yoğun saatlerde biraz yardım diyorum, tamam anne, kız yok ortada:))acil işler olmadan dışarı çıktığım yok bu aralar,geçen gün ben dışarıdayım ,telefon açtım eve kız gelmiş ,kızım çamaşırın aciliyeti var lütfen asarmısın:ne dese beğenirsiniz
tamam; sen pamuk prenses ben kül kedisi,asarım elbette:))))
kendi okul günlerim gözümün önünden hızlıca aktı:))beni bu kadar nazlıyan olmamıştı galiba:))
çocuklara her şeyi hazır sundukça iyi mi yapıyoruz,kötü mü .
Metropollerde hayatın hızına yetişmek gerçekten zor,çocuklarda haklı mı :)bilemiyorum.
Neyse ki, ben yine blogumla mutluyum:)fakat kış sebzeleri ile alanımın çok kısıtlanmış olduğunu hissediyorum.Ne yazık ki böyle:)kışın her sebzeyi ve bakliyatı pişiremem, ne zaman bu tür yemek hazırlasam iş yerlerinde de aynı yemeği yemiş olurlar tesadüf:)))
Kuru biber ise yazın anneciğimin bahçesinden,organik yetiştirdiği ve kuruttuğum biberlerden:)) aşağıda gördüğünüz gibi:)biberleri sapından temizleyip ,uzunlamasına dörde böldüm ve güneşte kuruttum:)
Genel olarak kıymalı soğan ile kavurarak hazırlarım ,bloglarda değişik tarifler görüyorum onları da listeme aldım deneyeceğim elbette.
Bizim hanede kuru biberli yumurtayı ben ve çocuklar çok severek yiyoruz,şef sevmiyor ,rica ederim bu yemeği hazırlama ,hatta aklından bile geçirme diyor:)))hayır biz üç'e bir öndeyiz değil mi,arada bir pişmeli:))ben reçeteyi vereyim bakalım siz beğenecekmisiniz.
Hepinize sağlıklı mutlu hafta sonları tatilleri dilerim.Görüşmek üzere...
Malzemeler:
50 gr kurubiber(bir tutam kadar)
3 tane orta boy kuru soğan
150-200 gr kıyma
domates püresi
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
yumurta
tuz
Hazırlanması:
3-4 su bardağı su kaynatın ve kuru biberleri yumşayıncaya kadar pişirin süzün soğuyunca elinizle fazla suyunu sıkın,biberleri ezmeden.
Diğer tarafta soğanları istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz, isterseniz yarım ay şeklinde dilerseniz küp şeklinde.
Soğanları zeytinyağında soteleyin ve kıymayı ilave edin birlikte kavurun.Kıyma suyunu salıp çekince kuru biberleri ilave edin,3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin ve domates püresini dökün. Soğanlar iyice yumşayıncaya kadar kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra kaşığın tersi ile çukur açıp,yumurtalara yer hazırlayın.İstediğiniz sayıda yumurtaları kırın.ve yumurtalar pişince ocaktan alabilirsiniz.
NOT:Bu yemeği kıymasız da hazırlayabilirsiniz, aynı şekil de.Hatta içine mantar ekleyebilirsiniz enfes oluyor.
Yumurtaları kuru biberlerin üzerine kırdıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını eritip yumurtaların üzerine dökerseniz lezzetini artırmış olursunuz.
Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...
9 yorum:
Allah kolaylık versin,her şeye tek başına yetişmeye çalışmak zor.
Gerçi öğrencilerin de işi kolay değil,adım başı sınav yapılıyor sürekli stres...
Yumurtayla kuru biber kullanmamıştım,haftasonu denemek lazım,bakalım bizim evde beğenilecek mi?:=)))
Canım Rabbim prensese ve tüm öğrenci
lere yardım etsin.Ellerine sağlık enfes görünüyor öpüyorum.
canım benım ellerıne sağlık emınım harıkadır tadı,sevgiler..
mmm harika görünüyor ellerine sağlık inci ablacım
harika gorunuyor canim ellerin dert görmezsin
Ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler
Güzel olmazmı İncicim harika ellerine sağlık
Sevgiler..
ellerine sağlık canım çok severim
canım çekti)))
sevgiler
İnsan kime hak verse bilemiyor, aslında asıl suçlu küçük yaşlarda bu çocukların omzuna koca koca sınavları yükleyenlerde. Doğal olarak gün içinde tabir-i caizse "inekleyen" çocuklar da soluklanmak istediklerinde çamaşırla vakit kaybetmekten keyif almıyorlar elbette. Öte yandan anneler de kızlarıyla birlikte olmak, vakit geçirmek, bildiklerini kızlarına öğretmek, onların hamaratlıklarını izlemek ve elbette biraz da rahat etmek istiyorlar. Ah şu sınavlar!
Tarife gelince, anne-kız ilişkisi kadar kafamı karıştırdı benim. :) Daha önce bırakın böyle bir tarifi denemeyi, aklımdan dahi geçirmemiştim. Ama kuru biberin sihri eminim farklı bir lezzete vesile olmuştur. Kesin deneyeceğim!
Ellerinize sağlık ve kolay gelsin. :)
Yorum Gönder