2 Aralık 2011 Cuma

KURU BİBERLİ YUMURTA


 Herkese  güzel bir cumartesi günü dilerim  değerli izleyenlerim ve blog arkadaşlarım.Evde öğrenci mi var vay halinize:)bu yıl  LGS  var , artı okul dersleri derken prenses'ten yardım alamıyorum , iki yakam bir arada değil:)geçen yıllardan daha fazla koşturma içindeyim her tarafa yetişebilmek için .
evin içinde  ördek gibiyim:)) evdeki  yoğun saatlerde biraz yardım diyorum, tamam anne, kız yok ortada:))acil işler olmadan dışarı çıktığım yok bu aralar,geçen gün ben dışarıdayım ,telefon açtım eve kız gelmiş ,kızım çamaşırın aciliyeti var lütfen asarmısın:ne dese beğenirsiniz
tamam; sen pamuk prenses ben kül kedisi,asarım elbette:))))
kendi okul günlerim  gözümün önünden hızlıca aktı:))beni bu kadar nazlıyan olmamıştı galiba:))
çocuklara her şeyi hazır sundukça iyi mi yapıyoruz,kötü mü .
Metropollerde hayatın hızına yetişmek gerçekten zor,çocuklarda haklı mı :)bilemiyorum.

Neyse ki, ben yine blogumla mutluyum:)fakat kış sebzeleri  ile alanımın  çok kısıtlanmış olduğunu hissediyorum.Ne yazık ki böyle:)kışın her sebzeyi ve bakliyatı pişiremem, ne zaman bu tür yemek hazırlasam iş yerlerinde de aynı yemeği yemiş olurlar tesadüf:)))
Kuru biber ise yazın anneciğimin bahçesinden,organik yetiştirdiği ve  kuruttuğum biberlerden:)) aşağıda gördüğünüz gibi:)biberleri sapından temizleyip ,uzunlamasına dörde böldüm ve güneşte kuruttum:)
Genel olarak  kıymalı soğan ile kavurarak hazırlarım ,bloglarda  değişik tarifler görüyorum onları  da listeme aldım deneyeceğim elbette.
Bizim hanede kuru biberli yumurtayı ben ve çocuklar çok severek yiyoruz,şef sevmiyor ,rica ederim bu yemeği hazırlama ,hatta aklından bile geçirme diyor:)))hayır biz üç'e bir öndeyiz değil mi,arada bir pişmeli:))ben reçeteyi  vereyim bakalım siz beğenecekmisiniz.

Hepinize sağlıklı mutlu hafta sonları tatilleri dilerim.Görüşmek üzere...

Malzemeler:
50 gr kurubiber(bir tutam kadar)
3 tane orta boy  kuru soğan
150-200 gr kıyma
domates püresi
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
yumurta
tuz

Hazırlanması:

3-4 su bardağı su kaynatın ve kuru biberleri yumşayıncaya kadar pişirin süzün soğuyunca elinizle fazla suyunu sıkın,biberleri ezmeden.
Diğer tarafta soğanları istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz, isterseniz yarım ay şeklinde dilerseniz küp şeklinde.
Soğanları zeytinyağında  soteleyin ve kıymayı ilave edin birlikte kavurun.Kıyma suyunu salıp çekince kuru biberleri ilave edin,3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin ve domates püresini  dökün. Soğanlar  iyice yumşayıncaya kadar  kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra  kaşığın tersi ile çukur açıp,yumurtalara  yer hazırlayın.İstediğiniz sayıda yumurtaları kırın.ve yumurtalar pişince ocaktan alabilirsiniz.
NOT:Bu yemeği kıymasız da hazırlayabilirsiniz, aynı şekil de.Hatta içine mantar ekleyebilirsiniz enfes oluyor.
Yumurtaları kuru biberlerin üzerine kırdıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını eritip  yumurtaların üzerine dökerseniz lezzetini artırmış olursunuz.
Hazırlayacak olanlara kolaylıklar dilerim...

9 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Allah kolaylık versin,her şeye tek başına yetişmeye çalışmak zor.
Gerçi öğrencilerin de işi kolay değil,adım başı sınav yapılıyor sürekli stres...
Yumurtayla kuru biber kullanmamıştım,haftasonu denemek lazım,bakalım bizim evde beğenilecek mi?:=)))

Unknown dedi ki...

Canım Rabbim prensese ve tüm öğrenci
lere yardım etsin.Ellerine sağlık enfes görünüyor öpüyorum.

zeymurancafe dedi ki...

canım benım ellerıne sağlık emınım harıkadır tadı,sevgiler..

Unknown dedi ki...

mmm harika görünüyor ellerine sağlık inci ablacım

Unknown dedi ki...

harika gorunuyor canim ellerin dert görmezsin

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler

Ferkay dedi ki...

Güzel olmazmı İncicim harika ellerine sağlık
Sevgiler..

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım çok severim
canım çekti)))
sevgiler

Sheydosh dedi ki...

İnsan kime hak verse bilemiyor, aslında asıl suçlu küçük yaşlarda bu çocukların omzuna koca koca sınavları yükleyenlerde. Doğal olarak gün içinde tabir-i caizse "inekleyen" çocuklar da soluklanmak istediklerinde çamaşırla vakit kaybetmekten keyif almıyorlar elbette. Öte yandan anneler de kızlarıyla birlikte olmak, vakit geçirmek, bildiklerini kızlarına öğretmek, onların hamaratlıklarını izlemek ve elbette biraz da rahat etmek istiyorlar. Ah şu sınavlar!

Tarife gelince, anne-kız ilişkisi kadar kafamı karıştırdı benim. :) Daha önce bırakın böyle bir tarifi denemeyi, aklımdan dahi geçirmemiştim. Ama kuru biberin sihri eminim farklı bir lezzete vesile olmuştur. Kesin deneyeceğim!

Ellerinize sağlık ve kolay gelsin. :)