Tüm değerli misafirlerimin ve blog arkadaşlarımın Mirac kandilini kutlar dualarının kabul görmesini dilerim.
Çok yoğun günler yaşadığımızı izleyenlerim bilirler:)üniversite için büyük sınavdan bahsediyorum.
Gençlerin hepsi kendi ölçülerinde emek verdiler, kendileri dolayısıyla biz aileler çok yorulduk,inşallah bu yorgunluklar mutlu başarılar olarak bize geri döner :)halen devam etmekte olan sınavlara katılan tüm gençlere başarılar dilerim.
Ayrıca anneler gününe göre biraz daha sessiz geçen Babalar Gününde:)) canım babamı özlemle anıyorum.Ailemizin çınarı kayınpederimin nezdinde tüm babaların Babalar gününü kutlar hanelerinizin sağlıklı huzurlu ve bol bereketli olmasını dilerim...
Şimdi gelelim reçeteye;Pelin'imde görmüştüm uzun zamandır listemde bekliyordu,yiyenler
tarafından özellikle prensesim bayıldı:))hepinize şiddetle tavsiye ederim hazırlaması çok pratik
sunumu çok şık oluyor.Reçeteyi aynen uyguladım fakat bir daha ki hazırladığımda buğday nişastasını bir yemek kaşığı ilave etmeyi düşünüyorum.
Şimdi nasıl hazırlamışım işte tarifi.Görüşmek üzere sevgi ile kalın...
Malzemeler:
125 gr tereyağ(oda ısısı)
1/2 çay bardağı sıvı yağ(ince bel olandan)
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz antep fıstığı(3 yemek kaşığı tepeleme)
Hazırlanması:
Yumşamış tereyağ,sıvıyağ ve pudra şekerii parmak uçlarınız ile karıştırın.Nişasta,vanilya ,toz fıstık ilave edip yoğurun.Yavaş yavaş un ilave edin ,hamur çabuk toparlanan ele yapışmayan bir hamur oluyor fakat çok katı bir hamur olmamalı.
Sonra ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayın ve truff kağıtlarına yerleştirin.
Kurabiyelerin üzerini antep fıstığı veya dolma fıstıkları ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkarınca iyice soğuyuncaya kadar bekleyin zira çabuk kırılıyorlar.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Elinize sağlık nefis gözüküyor,hayırlı kandiller:))
ellerine sağlık ablam
sevgiler
elinize sağlık çok güzel olmuş
Yorum Gönder