19 Kasım 2012 Pazartesi

ACUKA

 
Sağlıklı mutlu bir hafta dilerim değerli takipçilerim.Yeni haftanın  yeni umutlar, yeni sevinçler getirmesini dilerim:)) geçen hafta sonu, sevdiğim insanlarla birlikte  Sevil'imin baby shower partisindeydim:)ayrıntıları bir sonraki Nişastalı Börek reçetemde vereceğim.Bugün hiç aklımda yokken  annemin hazırladığı ev biber salçasını görünce Acuka yapma fikri oluştu:))uzun zamandır  hanede çok sevilen bu atıştırmalığı hazırlamamıştım.Çok kısa sürede hazırlanabilen bir reçete elbette fakat beraberinde fazlaca ekmek tükettiren bir lezzet:)buna çare olarak diyet krakerler veya etimekler ile servis etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum ,inanın  bu şekilde  çok daha lezzetli ve dolayısıyle daha az kalorili oluyor.Herkesin bir Acuka reçetesi var, ben bu şekilde biliyorum ve hazırlıyorum
Nasıl mı hazırlamışım,işte reçetesi.
 
Malzemeler:
 
12  yemek kaşığı biber  + domates salçası
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 büyük dilim ekmek içi
1 su bardağı  çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı  kaşığı tepeleme pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2  çay kaşığı toz kırmızı biber
 
Hazırlanması:
Salçaları büyük bir tasın içine boşaltın üzerine  sarımsakları rendeleyin gerekiyorsa tuz serpin.Ekmek içlerini rondodan çekip salçaya ilave edin.Sırası ile sıvıyağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.5-10 dakika dinlendirip servis edeceğiniz tabağa alabilirsiniz.
Afiyet Olsun...


3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sabahları ekmekle yemesi süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili İnci, acukayı çok severiz ve sıkça yaparız sizinde elinize sağlık, şimdi sabah ikinci kahvaltımı yaparken olsa da yesek dedim vallahi.. güzel paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kalın.

sekermutfagimiz dedi ki...

Ellerine sağlık İnci Abla
Çok lezzetli görünüyorlar
Sevgiler